Hoe de behandeling van depressie tijdens de zwangerschap

Postpartum depressie. Prenatale depressie. Postnatale depressie. De baby blues. De namen zijn veel, maar ze verwijzen allemaal naar hetzelfde.

Depressie tijdens de zwangerschap niet ongewoon - het Canadese Pediatrische Society meldt dat tot 10 procent van de zwangere vrouwen last van de stemmingsstoornis, maar het is belangrijk dat het behandeld. Hormoononevenwichtigheid geassocieerd met depressie - naast het feit dat depressieve vrouwen minder waarschijnlijk zorgen voor zichzelf en krijgen minder prenatale zorg - kan leiden tot miskramen, vroeggeboorte en laag geboortegewicht.

Lees verder om manieren om de behandeling van depressie tijdens de zwangerschap te ontdekken.

Instructies

•  Leer zoveel als je kunt over depressie. Weet wat het is en wat de symptomen zijn. Als u één van deze symptomen ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met uw zorgverzekeraar. Helaas identificeren depressie bij zwangere vrouwen is moeilijk omdat veel van de symptomen worden ook geassocieerd met zwangerschap. Uw arts zal in staat zijn om de exacte oorzaak van uw klachten te lokaliseren.

Het is ook belangrijk om bewust te zijn van hoe een depressie kan worden behandeld zodat u weet wat uw mogelijkheden zijn.

•  Ontwikkelen van een ondersteunend netwerk. Leunen op familie en vrienden. Ze om je geven en bereid te doen wat ze kunnen om te helpen zal zijn, zelfs als het alleen maar lenen een oor. Het voelt ook heerlijk om alles uit je borst te krijgen. Er is een schat aan ouder educatieve groepen en community services dat u de maatschappelijke ondersteuning die u nodig kunt geven. Check online voor gerelateerde forums en advies. Het belangrijkste is praten dingen uit met je partner - hij is een deel van deze, ook. Wees er zeker van om samen tijd door te brengen om je relatie te koesteren.

•  Zorg voor jezelf. Uw gezondheid direct effect dat van uw ongeboren kind. Mentaal, geestelijk en lichamelijk gezond zijn krachtige wapens bij het vechten depressie. Neem pauzes, en krijg voldoende slaap om stress te verminderen. Probeer meditatie of inschrijven in een prenatale yoga les. Doe iets voor jezelf. Lees een boek, ga winkelen, maak een lange wandeling of laat iemand anders eten vanavond koken. Handhaven van een gezond dieet, en vergeet niet uit te oefenen.

•  Zoek professionele hulp. Of het individu, groep of familie therapie, in gesprek met een niet-oordelende derden kan u helpen uw gedachten en gevoelens vocalize. Het biedt ook probleemoplossende vaardigheden en tactieken. Psychotherapie kan op zichzelf of in combinatie met medicatie.

Studies tonen aan dat veel depressieve patiënten lage niveaus van de neurotransmitter serotonine. Helder licht verhoogt serotonine niveaus, het verminderen van de effecten van de depressie. Speciale therapie lampen zijn hiervoor werden verkocht, maar ze kunnen duur zijn. Meer tijd doorbrengen in de zon is een veel goedkopere manier om hetzelfde resultaat te krijgen.

Elektroconvulsietherapie (ECT) is een andere optie. Ook bekend als shocktherapie, heeft ECT niet had de beste reputatie, maar vele vorderingen zijn gemaakt door de jaren heen en het wordt nu beschouwd als zeer veilig te zijn. ECT is alleen aanbevolen voor zeer ernstige gevallen.

•  Denk aan medische behandeling. Medicatie mag alleen onder de zorg van een arts met ervaring in antidepressiva worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Populaire antidepressiva op de markt zijn onder Zoloft, Prozac, Lexapro en Celexa. St. John's Wort is een kruiden medicatie ook gebruikt om depressie te behandelen. Echter, zeer weinig bekend over de drug effect op foetussen. Praat met uw zorgverzekeraar voordat u een geneesmiddel.

Helaas, de veiligheid van antidepressiva tijdens de zwangerschap en borstvoeding is nog onzeker. Hoewel de meeste medicijnen worden beschouwd als relatief veilig, er zijn altijd risico's.

Hints

  • Depressie is een psychische aandoening; het is niet jouw schuld. En je bent niet alleen. Vergeet niet dat er hulp beschikbaar is. De March of Dimes beveelt werving van een team van professionals in de gezondheidszorg te werken met voor de beste resultaten. Uw team moet uw gynaecoloog of wie dan ook is de zorg voor u tijdens de zwangerschap, een geestelijke gezondheidszorg professional en een kinderarts. Uw team kan u advies geven, helpen beslissen wat het beste is voor u en uw baby en aanbevelingen doen. Denk je dat je depressief? Ga naar fresno.ucsf.edu/pediatrics/downloads/edinburghscale.pdf en neem de Edinburgh Postnatale Depressie test.
  • Als je op een antidepressivum en ontdekt dat u zwanger bent, mag het geneesmiddel niet stoppen zonder overleg met uw zorgverzekeraar. Praat met uw arts als u op dit moment op een antidepressivum en denkt om zwanger te worden.