Hoe de behandeling van depressie met SSRI Medicatie

Hoe de behandeling van depressie met SSRI Medicatie

Selectieve serotonine heropname remmers (SSRI's) zijn de meest voorgeschreven type antidepressivum in de Verenigde Staten. Terwijl SSRI medicatie voornamelijk ontwikkeld voor de behandeling van depressie kan ook worden gebruikt voor obsessieve-compulsieve stoornissen, eetstoornissen, paniek en angststoornissen, chronische pijnsyndromen en prikkelbare-darmsyndroom. Door een zorgvuldige afweging van uw mogelijkheden met uw geestelijke gezondheid professional, kunt u effectief de behandeling van uw depressie met SSRI medicatie.

Instructies

Behandel depressie met SSRI Medicatie

•  Vraag uw geestelijke gezondheidszorg professional of het nemen van een SSRI medicijn om depressie te behandelen is de juiste keuze voor u. SSRI medicijnen, waaronder Zoloft, ****, Lexapro en Celexa behoren tot de meest voorgeschreven geneesmiddelen in de wereld, met tientallen miljoenen patiënten te gebruiken in de Verenigde Staten alleen.

•  Leer de risico's en bijwerkingen van het gebruik van SSRI medicatie om uw depressie te behandelen. Bijwerkingen zijn onder andere seksuele dysfunctie (verminderde seksuele drift, erectiestoornissen en het onvermogen om een ​​orgasme te bereiken), droge mond, constipatie, diarree, misselijkheid, nachtmerries, gewichtsverlies of winst, duizeligheid en slaperigheid. Merk op dat deze symptomen meestal in de eerste paar weken, aangezien het lichaam went aan de verwerking van de medicatie.

•  Kijk voor een negatieve reactie op die SSRI medicatie, die zich kunnen voordoen als toegenomen gevoelens van depressie en zelfmoord. Als dit gebeurt, moet u contact opnemen onmiddellijk uw geestelijke gezondheidszorg professional. U kunt worden geadviseerd om de medicatie te staken of de dosering.

•  Start een oefening regime wanneer u uw depressie met SSRI medicatie te behandelen. Er zijn vele natuurlijke manieren om serotonine niveaus in de hersenen op dezelfde manier tot stand gebracht door SSRI antidepressiva, waaronder yoga, tai chi, rekoefeningen en het lopen te verhogen. Daarnaast is de dagelijkse blootstelling aan zonlicht verhoogt ook serotonine, dus oefenen buiten als je kunt.

•  Ga voorzichtig te werk als u besluit aan te passen of stop het gebruik van SSRI medicijnen om uw depressie te behandelen. Dit kan leiden tot ernstige ontwenningsverschijnselen, gezamenlijk bekend als het staken syndroom, dat een terugkeer van depressieve en zelfs suïcidale gevoelens bevatten. Doseringen moeten geleidelijk verminderd te worden over een paar weken om dit effect te minimaliseren.

Hints

  • SSRI medicatie is ook gebruikt om voortijdige ejaculatie-kwesties te behandelen en beschikt over een 60-procent kans op succes.
  • Combineren MAOI en SSRI antidepressiva kan leiden tot serotonine syndroom, dat wordt gekenmerkt door een overmaat aan serotonine in de hersenen. Wees ervan bewust dat het dodelijk in extreme gevallen kan zijn.