Hoe de banden te wisselen op een elektrische rolstoel

Hoe de banden te wisselen op een elektrische rolstoel

Net als de wielen van uw auto, de banden op een elektrische rolstoel zijn alleen goed voor zo lang. De website van Spin Life (Spinlife.com) adviseert het veranderen van uw elektrische rolstoel banden om de drie tot zes maanden. U kan nodig zijn om de banden sneller veranderen als het loopvlak van de banden kaal is gegaan. Er zijn twee hoofdtypen van rolstoel wielen: pneumatische (of met lucht gevulde) en niet-luchtgevulde. In de meeste gevallen gaat een niet-luchtgevulde wielen geen afzonderlijke banden te veranderen; in plaats daarvan wordt het wiel zelf veranderd. Als je een band hebt veranderd op uw voertuig, kunt u waarschijnlijk omzeilen de rolstoel reparatiewerkplaats en uw rolstoel band zelf wijzigen.

Instructies

•  Bepaal wat voor soort band je rolstoel nodig. Je moet in staat zijn om deze informatie in de handleiding die bij uw rolstoel kwam vinden. Als je het niet kunt vinden, neemt u contact op de stoel voor meer informatie.

•  Schakel de stroom van uw elektrische rolstoel. Dit zal de banden te houden van het per ongeluk draaien terwijl je de band aan het veranderen.

•  Leg de rolstoel op zijn kant, zodat de band die wordt gewijzigd wordt de grond niet raken. Dit geeft je de ruimte die u nodig heeft om de reparatie te maken.

•  Verwijder de oude band met uw handen. Als je niet sterk genoeg is, kan het nodig zijn om een ​​schroevendraaier of een tang gebruiken om de band los te maken uit het wiel. Zet de oude band opzij, of gooi hem weg.

•  Plaats de nieuwe band op het wiel. U wilt ervoor zorgen dat de band is volledig op schema van het wiel, zonder lip vouwen over de zijkant van het wiel. U kunt met een schroevendraaier voorzichtig duwtje de band op zijn plaats.

•  Gebruik een lucht-manometer om de hoeveelheid lucht in de band te meten. De juiste hoeveelheid lucht zal variëren afhankelijk van het merk van de band. Raadpleeg de verpakking van uw band kwam in voor een exact aantal. Doorgaan om de bandenspanning regelmatig te controleren; onder- of over-opgepompte banden slijten sneller, en zal vereisen dat u ze vaker vervangen.

•  Plaats de rolstoel weer op alle vier de wielen. Controleer de plaatsing van de remmen om ervoor te zorgen dat ze niet te wrijven tegen de wielen onnodig. Elke ongedaan wrijving tegen de banden zullen ze sneller slijten.

Hints

  • Neem contact op met uw zorgverzekeraar om te zien of ze de banden van uw rolstoel zal vervangen. Als u uw rolstoel verkregen via een overheidsprogramma zoals Medicare of Medicaid, kan de overheid opdraaien voor de reparaties.
  • Overweeg de aanschaf van een rolstoel band patch kit plaats. Voor kleine gaatjes in een band, kan een patch kit een goedkopere reparatie optie.
  • Pneumatische (lucht gevulde) banden hebben de neiging om meer problemen te hebben, omdat ze (in tegenstelling tot de banden niet met lucht gevulde) kan leeglopen. Overweeg een rolstoel met banden zonder lucht gevulde, die minder reparaties nodig zijn.
  • Probeer niet om de verkeerde soort banden op uw elektrische rolstoel te zetten. Mismatched wielen en banden kan een potentieel gevaar zijn, en leiden tot letsel aan de gebruiker.