Hoe de 12 Step Program

De 12 stappen programma werd oorspronkelijk gemaakt voor mensen die worstelen met alcoholisme. Anonieme Alcoholisten (AA) was de eerste incarnatie van de vele groepen die hetzelfde formaat te gebruiken en vallen onder de titel van een 12 stap-groep. De oprichters ontdekt dat de enige manier waarop ze in staat waren om nuchter te blijven was om hun verhalen, pijn, en successen met anderen die ook moeite te delen.

Instructies

Hoe het werkt

•  Zijn alle informatie over de vergaderingen van tevoren om alle obstakels die u kunt blijven wonen, te elimineren. Hoewel de beslissing om een ​​12 stap vergadering bij te wonen is een krachtige eerste stap, in de verslavingszorg, volgen via is niet per se een sterk punt. Elke gemeenschap telefoonboek of online zoekmachine bevat 12 stap vergaderingen, maar om steun, informatie, en een levend persoon te krijgen, bel dan de Nationale Drug and Alcohol hotline (1-800-662-HELP).

•  Vraag een vriend om u verantwoordelijk houden en eventueel met u gaan. Erachter te komen van tevoren aanwijzingen en transport. Zodra u een vergadering bij te wonen, pick-up een vergaderschema en telefoonnummers die u kunnen helpen bij de verdere planning.

•  krijg je een sponsor. Een sponsor is iemand van hetzelfde geslacht, die veel tijd heeft in soberheid en heeft de vorm van herstel je wilt. De sponsor is iemand die je kunt bellen als worstelen, wanneer uitgedaagd, en als je getriggerd om te gebruiken. Hij zal gaan door de stappen met u en u verantwoordelijk houden. De beste manier om een ​​sponsor te verkrijgen is om te vragen. Het is gebruikelijk om een ​​tijdelijke sponsor te krijgen tot je meer vertrouwd te raken met het programma en de mensen.

•  Gebruik alle beschikbare instrumenten van het 12 stappen programma als je wilt om de volledige uitkering ontvangt. Dit geldt ook voor telefoons, vergaderingen, sponsors, en de 12 stappen zelf. Als je naar bijeenkomsten, krijgt u telefoonnummers van anderen u kunnen bellen wanneer dat nodig is. Ze moeten worden gebruikt omdat verslaving is het isoleren. Het doel van deze groepen is herstel door middel van het delen met elkaar.

De 12 Stappen

•  Ga door de 12 stappen in orde. Begin met stap 1 en verblijf op het tot u en uw sponsor het erover eens dat het volledig is. De 12 stappen zijn bedoeld cumulatief zijn. De tweede voegt aan de eerste, de derde draagt ​​bij aan de eerste en tweede, enzovoort. Geen stand-alone. Soms is er een specifieke stap die moet worden herzien. Er zijn geen vaste regels over hoe u de stappen doen, maar eerlijkheid, openheid en de bereidheid (HOE) zijn altijd van vitaal belang.

•  Denk aan de stappen 1, 2 en 3 van de stichting. In stap 1 moet je eerlijk kijkt naar je leven en beseffen dat je een verslaving en zijn machteloos om te veranderen op uw eigen. Stap 2 en 3 moet u om te beslissen of je gaat proberen te blijven runnen van uw leven of het geven aan uw hogere macht en geloven dat de hogere kracht die je kan brengen van verslaving. U moet beslissen wat je hogere macht is aan u. Vergeet niet dat geen van deze stappen moeten alleen worden gedaan; gebruik maken van uw sponsor.

•  Denk aan de stappen 4, 5, 6 en 7 als "inventaris stappen." In deze, u een inventarisatie van uw wandaden te maken. Wanneer u deze inventarisatie, die uitputtend moeten doen, kunt u diverse stap gebruiken 4 werkboeken of werkbladen. Informeer hiernaar bij uw sponsor. Nadat u de inventaris te doen, bent u verplicht om het te delen met een andere persoon en God als je Hem begrijpen. Tot slot moet u bereid om uw hogere macht om deze karakter gebreken te verwijderen en dan vraag je hogere macht aan het werk dat nodig is te doen.

•  Maak een lijst van alle mensen die je hebt berokkend in je verslaving en dan goed te maken maar je kunt om deze mensen; deze stappen 8 en 9, die een voortzetting van de eigen inventaris. De ene nadeel is dat je nooit moet proberen weer goed bij iemand die worden gekwetst door dergelijke openbaring kon.

•  Houd de positieve verandering in stappen 10 en 11. Blijf dagelijks inventarisatie van uw gedrag en houding en veranderingen te maken wanneer dat nodig is om het herstel te behouden. Een deel van deze dagelijkse praktijk zal ook aan het gebed en meditatie gebruiken om je bewust contact met je hogere macht te verbeteren. Dit gebed moet zich richten op de kennis van Gods wil voor u en de mogelijkheid die uit te voeren.

•  Steek je hand uit om anderen in stap 12. Help anderen die worstelen met verslaving en door dit te doen, help je jezelf onderhouden van uw soberheid. Deze 12 stappen kunnen moeilijk te vervullen lijken, maar deze gemeenschap is ontworpen voor degenen die zijn gegaan door hen aan degenen die werken aan hen bij te staan.

Hints

  • Elke 12 stap vergadering heeft zijn eigen cultuur en gevoel, maar er zullen een aantal overeenkomsten. Eerst zal er altijd het lezen van de 12 stappen zijn. Er zal vaak het toekennen van "munten." Munten worden uitgegeven voor een bepaalde periode van tijd schoon, met inbegrip van 1 dag. De literatuur die in de bijeenkomsten is meestal de "Big Book" van de Anonieme Alcoholisten en wat "anoniem" boek aan de groep (dat wil zeggen, zou Narcotics Anonymous een 12 stap boek specifiek voor drugsverslaving hebben) relevant is.
  • Nieuwkomers zijn welkom, maar niemand ooit nodig is om te spreken. Sommige bijeenkomsten zijn luidspreker vergaderingen en in deze is er meestal wel iemand die haar getuigenis. Andere bijeenkomsten kan een stap studievergadering waarbij een van de stappen bestudeerd nader zijn. Er is meestal de tijd om te delen, maar het geven van advies is niet toegestaan.
  • De 12 stappen programma kan zeer effectief zijn naar herstel. Voor sommige mensen, echter, de focus op spiritualiteit en God tegenvallen. Voor anderen, ligt de nadruk niet genoeg op God. Er zijn andere steungroepen voor mensen met deze problemen. Gelieve niet op te geven, hebben deze redenen als excuses om niet te gebruiken. Er is hulp.