Hoe dat te doen een Benzoë Tinctuur

Hoe dat te doen een Benzoë Tinctuur

Tincturen zijn vloeibare extracten van kruiden. Ze worden meestal gewonnen in alcohol, maar ze kunnen ook in plantaardige glycerine of appelazijn worden geëxtraheerd. Benzoëtinctuur wordt typisch gebruikt als conserveermiddel voor andere essentiële oliën.

Instructies

Gathering Kruiden

•  Gebruik de zuiverste en meest verse benzoë kruid beschikbaar om de beste tincturen maken. Kijk voor pesticide gratis of biologisch geteelde kruiden. Droge verse kruiden verzameld voor een tot twee weken. Dit kan gedaan worden door het leggen van een bundel van kruiden met touw en opknoping ondersteboven in een koele en droge plaats.

•  Snijd de gedroogde benzoë voor de tinctuur en plaats ze in de vijzel en stamper. Maal met de hand in een cursus poeder. Giet de inhoud in een glazen pot.

•  Giet de alcohol langzaam over het kruid, tot het volledig bedekt is en het kruid drijft in de alcohol. Sluit de pot goed om verdamping of lekkage te voorkomen. Het etiket van de fles met de naam, benzoë, en datum.

•  Plaats de pot in een donkere ruimte of kast. Schud de inhoud van de pot elke dag, te voorkomen regelen of klontering. Steile het mengsel drie tot vier weken. Controleer het mengsel na drie weken, om te zien of het de gewenste consistentie. Zo niet, dan laat de Benzion te laten onderdompelen in de alcohol voor een extra week.

•  Zeef de tinctuur door een kaasdoek in een andere pot. Draaien en knijp kaasdoek strak, om zoveel mogelijk van de vloeistof te kunnen halen. Dit zal oliën en de meeste alkaloïden uit je kruiden. Zeef de vloeistof weer door een koffiefilter.

•  Gebruik de trechter om de vloeibare tinctuur toe te voegen aan een donker gekleurde druppelflesje of spuitfles.

Hints

  • Gedestilleerd water, azijn en glycerol kunnen worden gebruikt om non tincturen maken.
  • Controleer altijd met uw zorgverzekeraar om zeker te zijn dat geen van uw voorgeschreven medicijnen in wisselwerking met benzoë tinctuur.