Hoe Bcg behandeling voor blaaskanker Works

BCG Identification

BCG staat voor Bacillus Calmette-Guerin. Het wordt vaak gebruikt als een vaccin tegen tuberculose, en het is gemaakt van een verzwakte stam van rundertuberculose bacteriën. Dit betekent dat het een lave bacterie die speciaal gekweekt is al jaren verzwakken, waardoor het geen tuberculose bij de mens. Dit verzwakte bacteriën echter kunnen dat het lichaam een ​​immuunsysteem reactie ontvangt. Naast het gebruik als vaccin voor tuberculose, BCG wordt ook gebruikt voor de behandeling van blaaskanker. In deze gevallen wordt toegediend via een blaaskatheter en wordt ingebracht in de blaas.

Mechanisme voor BCG behandeling van blaaskanker

Hoewel het niet geheel duidelijk hoe BCG kan blaas kanker zijn er twee theorieën. De eerste is dat de immuunrespons die BCG kan creëren in de blaas activeert het immuunsysteem tegen kankercellen. De andere theorie is dat de ontsteking veroorzaakt door een BCG infectie is ook toxisch voor kankercellen. Ongeacht, is BCG blijkt een effectieve behandeling van oppervlakkige blaaskanker. Het is nog effectiever bij het voorkomen van herhaling van oppervlakkige blaaskanker en wordt meestal gegeven als behandeling voor mensen die oppervlakkige blaaskanker verwijderd via transurethal reductie chirurgie hebben.

BCG Behandeling en Side Effects

Omdat BCG wordt toegediend via een blaaskatheter, moeten patiënten hun blaas te legen onmiddellijk vóór behandeling en vervolgens niet urineren minstens 2 uur. Ze moet ook de positie om de 15 minuten te wijzigen, zodat hun hele blaas ontvangt de behandeling. Vaak voorkomende bijwerkingen van BCG behandeling zijn pijn of een branderig gevoel bij het plassen, alsmede een toename van de frequentie en de urgentie van het plassen. Patiënten kunnen zich ook vermoeidheid, pijn in de gewrichten en lichte koorts. Deze symptomen zijn typisch een blaasontsteking en de neiging om tamelijk mild en verdwijnen na enkele dagen.