Hoe AZO pillen werken?

Hoe AZO pillen werken?

Indicaties

AZO tabletten bieden verlichting van pijn, branden, urinaire urgentie en andere symptomen veroorzaakt door de irritatie van de membranen van de lagere urinewegen. Deze irritatie ontstaat meestal urinaire infecties maar kan ook het gevolg van een operatie, experimentele procedures, of het gebruik van katheters. AZO verlicht de symptomen, maar gaat niet in op de onderliggende oorzaken van hen. AZO handelt snel, waardoor de pijn onmiddellijk verlicht, terwijl andere behandelingen, zoals antibiotica, werken langzamer om onderliggende oorzaken te behandelen.

Farmacologie

AZO is een merknaam van het geneesmiddel Phenazopyridine hydrochloride. Farmacologen weet niet de precieze wijze van handelen. Ze weet wel dat phenazopyridine, wanneer via de mond ingenomen, gaat door de nieren en in de urine van 65 procent intact. De urine transporteert het geneesmiddel voor de lagere urinewegen, dat voorziet snel actueel pijnverlichting gevoelige slijmvliezen.

Met behulp van AZO

AZO en andere merken van phenazopyridine, waaronder die alleen op recept verkrijgbaar, zorgen voor comfort aan de duizenden mensen die elk jaar last van infecties van de urinewegen. De pijn van deze infecties kunnen worden invaliderende, verschijnen plotseling en intens. Etiket richtingen van AZO Standard raden twee 95 mg tabletten genomen drie keer per dag met veel water. Patiƫnten verlichting te vinden meestal binnen een uur na de eerste dosis. Zoals AZO niet infecties te bestrijden, een arts raadplegen als de symptomen langer dan twee dagen; gelijktijdige behandeling met een antibioticum of een andere behandeling zou kunnen zijn in orde.

Side Effects

Zelden heeft een medicijn werken zonder ongewenste effecten, en AZO is geen uitzondering. Echter, de bijwerkingen vaak weinig en mild. Deze omvatten onder meer hoofdpijn, maagklachten en duizeligheid. In zeldzame gevallen kunnen mensen die lijden aan eerdere lever-of nierproblemen heeft ernstige bijwerkingen die een probleem in het metaboliseren van het geneesmiddel aan te geven weer te geven; deze omvatten bleke of blauwe huid, koorts, geelzucht, braken, slaperigheid, verwardheid en plotselinge zwelling van een deel van het lichaam. Deze symptomen kunnen ook wijzen op een allergie voor de medicatie, of zelfs het gevolg zijn van de oorspronkelijke ziekte waarvoor het werd genomen. Onmiddellijk een arts raadplegen als u een van deze symptomen ervaart.