Hoe Asbest beïnvloedt ons lichaam

Kortom, asbest is verschrikkelijk voor het menselijk lichaam. Het veerkrachtig materiaal, gebruikt voor isolatie, bouwmateriaal en brandwerend maken is in staat af te breken in zeer kleine fragmenten die schade kunnen aanrichten bij inademing.

Significantie

Asbest is een natuurlijk voorkomend mineraal dat is poreus en brandwerend, dat is waarom het wordt gebruikt bouw. Het kan breken in een uiterst fijn stof, onzichtbaar voor het menselijk oog, maar uiterst gevaarlijke, zelfs dodelijke, bij inademing in de longen.

Effecten

De extreem kleine deeltjes komen te zitten in de longen en veroorzaken een scala aan problemen, waaronder mesothelioom, asbestose en longkanker. Asbest dat wordt ingeslikt of ingeslikt kan ook kanker veroorzaken in andere plaatsen, zoals de slokdarm of maag.

Details

Asbestose ontstaat wanneer gezond weefsel in de longen wordt vervangen door littekenweefsel beschadigd door blootstelling aan asbest. Mesothelioom gebeurt wanneer de asbest veroorzaakt een tumor op de mesothelium, een dun membraan voering veel van onze belangrijkste organen. En omdat asbest deeltjes kunnen gezonde cellen te regenereren, kunnen ze leiden tot kankerachtige tumoren, meestal in de longen.