Hoe Age & Depressie Affect Hepatitis C

Hoe Age & Depressie Affect Hepatitis C

Het hepatitis C-virus of HCV treft ongeveer 3 miljoen Amerikanen, volgens hvcadvocate.com. Het is de meest voorkomende infectie overgebracht en gecontracteerd door middel van bloed, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Van degenen die opdracht van het virus, zal ten minste 70 procent van de full-blown ziekte te krijgen. Enig bewijs bestaat dat de ziekte kan worden "genezen" of op zijn minst gaan in een lange remissie met de juiste behandeling. De ziekte is sterk gecorreleerd met een depressie. Jongere mensen kunnen worden blootgesteld aan het virus, maar tegenwoordig meer oudere personen krijgen de ziekte.

The Age Factor

U kunt het HCV virus samentrekken op jonge leeftijd, maar geen symptomen pas veel later (20 jaar of meer). Veel jongeren deelnemen aan activiteiten die het risico op het krijgen van deze ziekte, zoals body piercings, onveilige seks, drugsgebruik of het delen van haar of tandenborstels verhogen. Volgens eMedicine, als je het virus op een jongere leeftijd, heb je minder kans om levercirrose te krijgen. De leeftijdsgroep van 30- tot 49-jarigen heeft het hoogste percentage van de ziekte.
Volgens hivandhepatitis.com, met behulp van gegevens 1995-2004, sterfgevallen als gevolg van hepatitis C steeg het meest in de 45-54-jarigen - een stijging van 376 procent. De 55- tot 64-jarige leeftijd had ook een significante toename sterftecijfers. Kortom, de piek leeftijd voor HCV-infectie stijgt.

Depressie Voor en na de diagnose

Veel patiënten worden depressief voordat een diagnose van hepatitis C volgens hepatitiscentral.com. Mensen met een manische depressie, post-traumatische stress-stoornis, en klinische depressie hebben de neiging om riskant gedrag. Toedienen van drugs met naalden, snuiven van cocaïne, onbeschermde geslachtsgemeenschap of het krijgen van tatoeages kan samentrekking van het HCV virus veroorzaken.
Zo niet eerder depressief, dan na een diagnose van hepatitis C individuen kunnen depressief worden. De gedachte van het omgaan met de ziekte en de behandeling kan leiden tot negatieve gedachten of suïcidale neigingen. Velen ervaren de hopeloosheid geassocieerd met een langdurige ziekte.

Depressie tijdens de behandeling

Voor degenen met reeds bestaande zaken als manische of ernstige depressie, angst en depressie kunnen de ergste symptomen tijdens Hepatitis C behandeling. In een studie uitgevoerd door Donna Zelfs en collega's aan de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill, interferon gebaseerde therapie (die injecties van medicijnen vereist) steeg de incidentie van depressie bij patiënten.
Degenen die al depressief werd erger. Sommige mensen (26 procent) die niet getroffen om te beginnen depressief werd in week 24. De incidentie van nieuwe antidepressieve medicatie voorschriften waren was ongeveer 33 procent. De bijwerkingen van de behandeling zoals slapeloosheid, hoofdpijn en spierpijn zijn deprimerend zichzelf.

Depressie van biologische veranderingen

De HCV kan ook invloed op het centrale zenuwstelsel, volgens hepatitis-central.com. Iemand zonder depressie voordat de ziekte kan het ervaren als biologische veranderingen optreden. Vermoeidheid is een veel voorkomend symptoom van de ziekte, die individuen lusteloos kon maken en te intensiveren, depressieve gevoelens, volgens hepatitis-central.com. Chemische veranderingen die plaatsvinden in de hersenen (verminderde productie van dopamine) kan invloed hebben op het gedrag en de stemming.

Leeftijd en Depressie

Het ervaren van hepatitis C symptomen op latere leeftijd kan een andere reden voor depressie. Ouderen mogen niet veel vrienden of familie hebben om op te vertrouwen, of kan geografisch ver van hen. Het hebben van een goede sociale ondersteuning systeem kan helpen patiënten omgaan met de ziekte, volgens de publicatie, "Hepatitis C:. Een gids voor familie en vrienden"