Hoe aan te passen aan Multifocale contactlenzen

Hoe aan te passen aan Multifocale contactlenzen

Multifocale contactlenzen kunt u objecten in beeld te bekijken op zowel dichtbij en verre afstanden. Zij werken door waardoor het licht in door middel van verschillende lens recepten op de contactlens dus contact dragers hoeven niet te kiezen tussen het zien van op een afstand of een ander. Echter, de meeste dragers ervaren een periode van ongemak en object verwarring wanneer zij eerst beginnen om dit soort contacten dragen.

Instructies

•  Geef je hersenen tijd om te wennen aan deze nieuwe manier van kijken naar dingen. Wennen aan deze contactlenzen is echt over het geven van je hersenen tijd om te sorteren door wazige en heldere objecten om te beslissen welke het wil zien, en hoe om te filteren op de wazige objecten. Omdat je op zoek bent via twee verschillende recepten op hetzelfde moment, zullen objecten lijken zowel helder en wazig op beide afstanden voor bepaalde tijd. Verwacht niet aan te passen aan de nieuwe lenzen 's nachts; het kan een paar weken duren.

•  Draag uw contacten op alle momenten van de dag. Ook al kan het wel weer frustrerend, het verwijderen van de contacten voor de helft van de dag zal alleen vertragen of omkeren aanpassingsproces van je hersenen. Voortdurende blootstelling van het zicht door deze lenzen laat je hersenen leren hoe aan te passen aan hen.

•  Keer terug naar uw oogarts voor een controle. Soms zal een bepaald type multifocale lenzen niet door alle patiënten. Terug te keren naar uw oogarts om de situatie inschatten en zorg ervoor dat u de juiste metingen kunnen u helpen een betere merk of type multifocale contacten vinden voor u te gebruiken.

Hints

  • De typische aanpassingsperiode voor deze soorten contacten duurt ongeveer twee weken, afhankelijk men het verschil in voorschriften en eerdere ervaringen van de patiënt met multifocale lenzen.