Hoe aan emfyseem symptomen te herkennen

Hoe aan emfyseem symptomen te herkennen

Experts hebben een basislijst van 10 symptomen geassocieerd met emfyseem geïdentificeerd. Hoewel niet alle patiënten hebben allemaal symptomen, de meeste mensen die lijden aan emfyseem ervaring de meeste van deze symptomen op een bepaald punt of een ander. Leren om de symptomen te herkennen is belangrijk, als emfyseem kan leiden tot ernstige gevolgen indien niet vroeg en goed behandeld.

Instructies

•  Kijk voor ademhalingsproblemen, zoals piepende ademhaling, kortademigheid en / of kortademigheid na lichamelijke activiteit. Dit kan escaleren tot het punt waar de eenvoudige handeling van het lopen op een trap leidt tot ernstige ademhalingsmoeilijkheden. De meeste ademhalingsproblemen geassocieerd met longemfyseem optreden tijdens uitademing plaats inhalatie, die hen onderscheidt van bronchitis en vele andere aandoeningen van de luchtwegen.

•  Let op de aanwezigheid van cyanose of blauwe huid. Cyanose wordt veroorzaakt door een gebrek aan zuurstof en kunnen tijdelijk of doorlopend zijn. Cyanose is gewoon een symptoom en heeft een ernstige bedreiging voor de gezondheid op zich niet vormen. Mensen die emfyseem hebben soms ervaren blauwe lippen, vooral na een zware periode van oefening of activiteit.

•  Identificeer barrel-chestedness, een aandoening waarbij de borst blijft opgeblazen voorbij zijn normale toestand. Dit wordt veroorzaakt door de lucht komen te zitten in de longen in plaats van volledig coming out tijdens de uitademing. Het zorgt ervoor dat de borst te verschijnen groter dan normaal, alsof de persoon werden opzettelijk vasthouden aan haar adem te groter lijkt.

•  Kijk voor gevallen van hoest die niet weg wil gaan, vooral indien vergezeld van sputum. Een van de symptomen van emfyseem is overmatige slijmproductie, maar dit gebeurt niet in alle gevallen. Overmatige slijmproductie is een symptoom van respiratoire aandoeningen zoals bronchitis.

•  Herken de symptomen dan die direct verband houden met ademhalingsproblemen, zoals finger clubbing. Dit is een aandoening veroorzaakt door de ophoping van vloeistoffen en zwelling van de vingers, vooral rond de nagel. Finger clubbing is meestal een direct gevolg van een chronische long problemen, zodat wordt soms gebruikt door artsen om emfyseem onderscheiden van eenvoudige problemen.

Hints

  • Noteer alle symptomen merk je voordat je naar de dokter. Het bijhouden van een lijst zal u helpen beter opletten je eigen lichaam en zal uw arts tijdens uw afspraak.
  • Raadpleeg uw arts als u tekenen van iets dat bronchitis nabootst, maar gaat niet weg na een paar weken. Emfyseem is gemakkelijk om een ​​verkeerde diagnose, omdat de symptomen zijn vergelijkbaar met andere, minder ernstige aandoeningen aan de luchtwegen.