Hjem Løsning Spray til tør næse

En tør tilstoppet næse er ofte tegn på problemer med bihulerne, tør luft, medicin såsom dekongestanter og medicinske lidelser, herunder Sjögrens syndrom og Keratoconjunctivitis sicca. Hjem afhjælpe behandling for din tørre næse er den samme for alle årsager; dog en læge skal ses for at behandle eventuelle underliggende medicinsk tilstand.

Fordele

Har vist nasal kunstvanding forskning af David Rábago, MD, University of Wisconsin og associerede virksomheder til at hjælpe med sinus, øvre luftvejsinfektioner og allergier. Mayo Clinic foreslår saltvand næsespray til allergi og bihuler. Det hjælper at skylle ud slim, irritationsfremkaldende såsom røg eller pollen, lindrer tørhed og forbedrer normal nasal sekreter.

Forberedelse

Selvom du bare kan hælde opløsningen i din hånd og snuse op væsken, er det lettere at købe en stor sprøjte eller pære, eller en nasal kunstvanding redskab, såsom en neti pot eller nasal kop. Du skal bruge havsalt som er ren salt. Brug ikke andre salte, som de har tilføjet ingredienser. Tabel salt indeholder jod og ingredienser til at forhindre sammenklumpning, der kan irritere din nasal passage eller forårsage en reaktion. Filtreret eller destilleret vand er ideelle, men ved hjælp af vand fra hanen er også okay.

Opskrift

De fleste anbefalinger er kun at bruge havsalt og vand. Ved hjælp af en ren beholder, sætte mindst en fjerdedel teskefuld op til maksimalt en halv teskefuld havsalt i otte ounces varmt vand og bland indtil det er opløst. Hvis opløsningen føles irriterende, kan du tilføje en fjerdedel teskefuld bagepulver til blandingen.

Proces

Hæld opløsningen i din nasal kunstvanding enhed. Har væv på hånden. Mens over vasken, for at fange drypper, dreje hovedet til den ene side og spray eller klemme nok af blandingen (ca. to ounces) ind i næseboret så det løber ned din hals ind i din mund. Det er bedst, hvis det også flyder ind og ud af det andet næsebor, så eksperimentere med forskellige hoved positioner, selv vippe bagover, indtil du finder en, der virker for dig. Forsigtigt blæse saltvand ud, og gentag derefter med det andet næsebor. Gentag proceduren på mindst én til to gange.

Anden støtte

Hvis dit hjem eller vejret er meget tørt, kan oprettelse af en luftfugter eller vaporizer hjælpe med at lindre din tørre næse. Vaseline bør ikke anvendes, eller kun sjældent, da inhalering af dette ind i lungerne kan føre lipoid lungebetændelse. Derfor bruger kun lidt at belægge dine næsebor, og ikke inden for flere timer liggende. Andrew Weil, MD, siger, at du kan hjælpe dræning og blodgennemstrømningen ved at placere varme våde håndklæder over dit ansigt tre eller fire gange dagligt. Han anbefaler også at drikke nok væske til at blive hydreret og indånde damp med olie af eukalyptus eller oregano.