Hjem Løsning Brug Eddike til Tør Ører efter svømning

Svømmer øre er en tilstand, hvor vand bliver fanget dybt inde i øregangen, hvilket medfører ubehag, og hvis venstre ubehandlet, mulig infektion. Svømmer øre kommer ikke kun fra svømning. Det kan også ske, når vandet kommer ind i øret under en bruser eller via enhver anden aktivitet, der involverer vand.

Apple Cider Eddike

Hvis du opdager, at en smule vand er fanget inde i øret efter en svømmetur eller brusebad, så prøv at sætte et par dråber æble cider eddike i øret for at hjælpe med at lindre ubehag og tørre vandet op.

Brug en ren pipette, indgyde tre eller fire dråber æble cider eddike fortyndet med samme mængde vand i de ramte øre, mens liggende på din side. Lad æble cider eddike i øret i flere minutter, mens de resterende på din side, så eddiken ikke lækker ud.

Efter et par minutter, blokere øret med en lille stykke vat til at fange enhver væske, der kan dryppe ud på at sidde op eller står. Gentag om nødvendigt, indtil vandet er fjernet fra øregangen.

Æble cider eddike hjælper med at tørre vand samt forhindre bakteriel og svampevækst i øret, som kan føre til en smertefuld infektion i øret.

Destilleret hvid eddike

Hvid eddike kan også anvendes i øret. Det anbefales imidlertid, at hvid eddike fortyndes til en 50/50 opløsning med varmt vand. Indgyde 3-4 dråber i det syge øre og forblive på din side i flere minutter. Fange eventuelle drypper der kan opstå ved at sidde op med et stykke vat eller væv holdt op til øret. Gentag efter behov.

For en mere potent måde at fjerne vand fra øret, bland en opløsning af en del destilleret hvid eddike og en del isopropylalkohol. Indgyde flere dråber i øregangen og vent et par minutter, mens liggende på din side for at sikre, at blandingen bliver dybt ind i kanalen.

Den alkohol og eddike hjælp til at tørre vand, der er fanget i øret og giver samtidig fremragende beskyttelse mod bakterier og svampe op.

Gentag disse trin efter behov, indtil vandet er fjernet fra øregangen.

Hvornår skal søge lægehjælp

Hvis du bemærker nogen form for smerte i øret, om det er en skarp, jagende smerte eller en konstant smerte, se en læge for at afgøre, om du har en øre infektion. Lejlighedsvis, kan vand, der bliver fanget i øret blive en yngleplads for bakterier og svampe, der fører til en smertefuld infektion, som kan briste trommehinden og forårsage tab af hørelse, hvis venstre ubehandlet. Andre tegn på infektion i øret omfatter en mælkeagtig eller gul udledning fra øret, en lav feber, smerter i kæben og svimmelhed. Se en læge, hvis du skal opleve nogle af disse symptomer.

Hvis du nogensinde har haft en punkteret eller bristede trommehinden eller har haft øre kirurgi, konsultere en læge, før du sætter eddike i ørerne eller anden grund.