Hjälp för personer med Problem med minne

Vissa människor tycks vara födda med ett fantastiskt minne, komma ihåg allt från människors namn till färgen på deras dagis lärarens ögon från 20 år sedan. Sedan finns resten av oss, inte kan komma ihåg en persons namn 10 sekunder efter introduktionen. Tyvärr, är en viss mängd minnesförlust en naturlig del av åldrandet --- känd medicinskt som "åldersassocierade kognitiv försämring." Ingen patentlösning finns för åldersrelaterad minnesförlust eller bara naturligt glömska, men det finns knep och livsstrategier som du kan använda för att förbättra ditt minne.

Minnes tricks

Minns de knep du använde för att studera för stora tester i high school och college? Dessa knep kan också hjälpa dig att förbättra ditt minne i den verkliga världen, åtminstone kortsiktigt. Mnemonic enheter avser att associera saker du vill minnas med saker som du är väl förtrogen med eller kan annars lätt komma ihåg. Detta kan vara ett bra sätt att komma ihåg en persons namn --- till exempel om personen är "Jane Doe" du kanske associerar hennes förnamn med din kusin Jane och hennes efternamn med filmen Bambi. Andra trick inkluderar användning av den första bokstaven i varje ord i en lista för att skapa en akronym, eller med hjälp av en liknande metod som kallas acrostics att skapa meningar som hjälper dig att komma ihåg begrepp.

Hälsofrågor

Sjukdom, stress och andra fysiologiska problem kan påverka vår förmåga att komma ihåg saker. Minnesförlust är ett vanligt symptom på sömnbrist och även uttorkning, till exempel. Ett sätt att förbättra ditt minne, därför att ta bättre hand om din hälsa. Friska vuxna kräver i allmänhet mellan åtta till 10 timmars sömn varje natt. Drick lämplig mängd vätska för din storlek och få mycket motion. Öva avslappningsövningar eller meditera för att minska stress. Dessa grundläggande stegen för en hälsosam livsstil kommer också att hjälpa dig att förbli mentalt alert, vilket kommer att förbättra din återkallande förmåga.

Kosttillskott

Forskare vid UCLA Neuropsykiatriska institutet släppt en studie år 2003 som visar att Gingko Biloba kan bidra till att förbättra minnet genom att stimulera hjärnans ämnesomsättning. I april 2008, forskare från University of Reading och halvön Medical School släppt fynd att dieter kompletteras med blåbär tycktes förbättra minnet av sina försökspersoner under en 12-veckorsperiod; de tror denna förbättring beror på de aktiva flavonoider som finns i blåbär, som förbättrar aktiva hjärncellfunktioner. Andra kosttillskott som anses stödja eller förbättra minnet inkluderar omega-3 fetter, kolin och glutamin (se referens 2).

Använd din hjärna

Enligt American geriatrik Society Foundation för hälsa i Aging, ett sätt att förbättra ditt minne är att använda din hjärna. Mentalt utmanande aktiviteter som korsord, lära sig ett språk eller spela schack, utöva din hjärna, hjälper det att utveckla nya celler och nervceller. Detta stöder behålla din kognitiv vitalitet --- en term forskare använder för att diskutera mentala förmågor som minne och retention --- som påverkar din fortsatta förmåga att leva självständigt som du ålder.