HIV & Mono Symptomen

HIV en mono beide virussen die aanwezig zijn met soortgelijke symptomen in de vroege stadia. Ze zijn gecontracteerd verschillend en hebben verschillende lange termijn effecten op het lichaam. HIV is een chronische ziekte en is niet te genezen, terwijl mono loopt meestal zijn gang en verlaat het lichaam in de loop van enkele weken.

HIV Overzicht

HIV, of het humaan immunodeficiëntie virus, wordt uitgevoerd en overgedragen via bloed, moedermelk, sperma en vaginaal vocht. Het kan bestaan ​​in het lichaam jaren voordat symptomen optreden; Daarom, veel mensen die het virus dragen zijn zich niet bewust dat ze besmet zijn. HIV is een chronische aandoening die het immuunsysteem verzwakt tot en maakt het lichaam gevoelig voor andere infecties of ziekten indien niet behandeld. Degenen die geen toegang hebben tot hiv-vechten anti-retrovirale medicijnen hebben zullen uiteindelijk zien hun hiv verergeren in full blown aids, die dodelijke zonder de juiste behandeling met anti-retrovirale en andere medicijnen kunnen zijn. Er is geen genezing voor HIV, maar het kan als een chronische, maar beheersbaar, conditie wanneer op de juiste combinatie van medicijnen worden gehandhaafd.

HIV Symptomen

Er kunnen geen of slechts geringe symptomen in de vroege stadia van HIV. Deze symptomen zijn hoofdpijn, keelpijn, gezwollen klieren, lichaam huiduitslag en koorts. HIV symptomen in dit stadium zijn vergelijkbaar mono meeste andere voorkomende virussen. Aangezien de HIV vordert en ernstig afbreuk het immuunsysteem, symptomen zijn gewichtsverlies, diarree, een chronische hoest en de eerdere symptomen ernstiger vormen. Pas het virus vordert AIDS dat de ernstigste symptomen van nachtelijk zweten, opportunistische infecties en letsels aanwezig zijn.

Mono Overzicht

Mono- of mononucleosis is een manifestatie van het Epstein-Barr virus. Het wordt overgedragen via speeksel en kan worden gecontracteerd door het kussen, de inname van het residu van hoest een besmet persoon of niest en het delen van eetgerei en dranken met besmette mensen. Mono wordt niet beschouwd als een ernstige aandoening, maar vereist een grote mate van rust en een laag niveau van activiteit voor een periode van weken om volledig te herstellen. Een bloedmonster wordt gebruikt om positief te diagnosticeren mono. Er is geen medicatie die kunnen worden genomen om mono genezen omdat het een virus; maar de ziekte zal zijn beloop over een periode van vier tot acht weken met een voldoende hoeveelheid van rust en vloeistoffen.

Mono Symptomen

De symptomen van mono spiegel vroege HIV symptomen. Deze symptomen zijn onder meer gezwollen klieren, hoofdpijn, lichaam huiduitslag en koorts. Daarnaast zullen mensen met mono vermoeidheid, algemene zwakte, verlies van eetlust en zwelling van de milt te voelen. De zwelling van de milt is een ernstig symptoom, en degenen die deze zwelling oplopen moeten lichamelijke activiteit aan een milt ruptuur te voorkomen te voorkomen.

HIV of Mono

HIV en mono symptomen zijn zeer vergelijkbaar als HIV is nog in een vroeg stadium. Wanneer een persoon heeft symptomen van mono of een ander soortgelijk virus, sommige maken zich zorgen dat hun symptomen die wijzen op hiv kan zijn. Als u bang bent dat uw symptomen kunnen zijn hiv eerder dan mono of een andere kleine ziekte zijn, ga dan naar uw kliniek voor een HIV-test. U bent bij bijna geen risico op hiv als je onbeschermde seks hebt gehad of gedeelde naalden met iemand anders. Echter, een HIV-test is eenvoudig in te vullen om angsten weg te nemen en zorg dat je snel te komen tot een juiste diagnose.