HIV milde symptomen

Vroege opsporing van het HIV-virus kan een aanzienlijke verhoging behandelingsmogelijkheden en de verspreiding van HIV / AIDS te verminderen. Van kinderen tot heteroseksuele als homoseksuele personen die mogelijk zijn blootgesteld aan het virus, het testen is belangrijk en moet onmiddellijk worden verkregen. Voor een volledige lijst van vroeg-, midden- en laat-stadium HIV symptomen contact op met uw arts. Het volgende is een samenvatting van milde HIV symptomen met informatie over de vroege, midden en late infectie. Terwijl de lijst hierin voorzien accuraat en up-to-date is, het is niet volledig en dient niet te worden opgevat als de enige bron voor HIV / AIDS informatie.

Vroege symptomen

Vroege symptomen van HIV kan variëren, maar na infectie veel patiënten beschrijven een begin van griep-achtige symptomen, waaronder koorts, hoofdpijn, keelpijn, gezwollen lymfeklieren en huiduitslag. Deze vroege symptomen kan gedurende een periode van twee tot vier weken. Gedurende deze periode zal het immuunsysteem langzaam onder vuur komen en uiteindelijk zien een afname van de helper-T-cellen (CD4-lymfocyten) als gevolg.

White Blood Cells

Witte bloedcellen van virale en bacteriële infecties in het lichaam. Echter, wanneer het immuunsysteem wordt aangetast als gevolg van de HIV-virus, witte bloedcellen minder talrijk. Tijd (ongeveer acht tot negen jaar), wordt het immuunsysteem zo aangetast verslagen en dat een groter aantal milde symptomen voordoen als het lichaam niet het HIV virus en de witte bloedcellen daalt meer bestrijden.

Milde symptomen

Volgens de Mayo Clinic, milde symptomen zijn onder meer gezwollen lymfeklieren (vaak een van de eerste tekenen van HIV-infectie), diarree, gewichtsverlies, koorts, hoesten en kortademigheid. Deze symptomen merk een aanzienlijke uitputting van immuuncellen en de bevordering van het HIV virus. Aangezien de HIV virus blijft breken het immuunsysteem, T-cellen te vernietigen en het creëren van infectie, zal milde symptomen blijft het lichaam.

Laatste fase van HIV

De laatste fase van de infectie brengt de meest significante uitputting van het immuunsysteem en de totale opbouw van het virus. Volgens de Mayo Clinic, symptomen beginnen meestal 10 jaar na de besmetting en kunnen bestaan ​​uit het weken nachtelijk zweten, rillingen of koorts hoger dan 100 graden Fahrenheit (38 Celsium) voor een aantal weken, droge hoest en kortademigheid, chronische diarree, aanhoudende witte vlekken of ongebruikelijke laesies op de tong of in de mond, hoofdpijn, wazig en vervormd zicht en gewichtsverlies.

AIDS

Tijdens de laatste fase van de infectie, heeft het HIV-virus ontwikkeld tot AIDS en het lichaam is het meest verzwakte. Veel van de symptomen die optreden zijn het gevolg van opportunistische infecties. Andere symptomen zijn aanhoudende, onverklaarbare vermoeidheid, zwelling van de lymfeklieren voor meer dan drie maanden, en aanhoudende hoofdpijn. Het is belangrijk op te merken dat sommige van deze symptomen geassocieerd met kanker die veel voorkomen in de late fase HIV.