History of Dance Therapy

History of Dance Therapy

Dans therapie, ook wel bekend als dans bewegingstherapie of DMT, is een praktijk van alternatieve psychotherapie die gericht is op een verscheidenheid van verschillende gedrags-en emotionele problemen te genezen door middel van dans en beweging. Het doel van de therapie is om de psychologische toestand van de patiënt te verbeteren door het versterken van de verbinding tussen lichaam en geest, dat is goed voor een betere balans door de persoon als geheel.

Carl Jung

Zwitserse psychiater Carl Jung was een van de pioniers van de beweging therapie die uiteindelijk zou evolueren om te worden wat wordt nu aangeduid als dance bewegingstherapie. Zijn "Actieve Verbeelding" technieken werden aangepast van de voorschriften van de Jungiaanse analyse en werd bekend als 'Authentic Movement. " Authentic Movement werd toen een erkende uitbreiding van danstherapie. Mary Stark Whitehouse was de danser die verantwoordelijk is voor het aanpassen van de Jungiaanse uitgangspunten om de therapie te dansen en ging aan het werk, niet alleen met dansers, maar niet-dansers goed ook, want van de succesvolle werking van de therapie.

Dansers

Over de geschiedenis van de dans therapie omvat niet alleen psychologen en psychiaters, maar de dansers zelf. De eerste en tweede generatie van de moderne dansers omvat Isadora Duncan, Dorothy Humphrey, Martha Graham, Hanya Holm, Marian Chace, Trudi Schoop en Whitehouse. Al deze dansers beschouwd als de beweging en ritme die inherent zijn aan de dans kon zowel uiten en produceren diepe emoties. De onderlinge vereniging van de studie van de psychiatrie en de emoties werden dans bewegingstherapie.

Marian Chance en Trudi Shoop

Chace en Shoop waren het meest specifiek in verband met de geboorte van de danstherapie beweging. Chace, die werd als een dansleraar aangemoedigd uitdrukking over technieken uitgenodigd om te werken met een groep van psychologen en hun patiënten in 1942 Autodidact Zwitserse danser, Shoop wijdde haar energie naar het gebruik van dans en beweging technieken naar het omgaan met de symptomen van de patiënten die leed aan schizofrenie. Ze ging op haar dans therapie op het Camarillo State Mental Hospital te bieden in combinatie met neuropsychiatrische specialisten de behandeling centrum.

Groot Brittannië

Groot-Brittannië moet ook worden opgemerkt in de evolutie van danstherapie. Terwijl zijn wortels en de deelnemers zijn niet zo duidelijk omschreven als die in de Verenigde Staten, was een afgeleide van danstherapie gebruikt in het land van de openbare scholen in samenwerking met dance-based onderwijs. Helaas, als gevolg van het gebrek aan detail in de opname danstherapie Britse afkomst, het is principes, praktijken en de mensen die instrumenteel in de ontwikkeling worden niet gegeven gelijke erkenning als hun Amerikaanse tegenhangers.

Officiële erkenning

Volgens de Amerika Dance Therapy Association, heeft de officiële erkenning door de verschillende organisaties van de Amerikaanse regering geloof aan praktijken en procedures dans therapie gegeven. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, wordt bekroond met een subsidie ​​van het Office of Alternative Medicine van de National Institutes of Health voor "dans / bewegingstherapie voor mensen met medische aandoeningen" te verkennen en wordt erkend door de Health Care Financing Administration van het Department van Volksgezondheid en Human Services als een "overdekt element van een gedeeltelijke hospitalisatie programma Medicare faciliteiten."