Hippotherapie voor Scoliose

Hippotherapie voor Scoliose

Hippotherapie omvat het gebruik van paardrijden tot neurologische, musculaire, psychologische, orthopedische en andere vormen van mentale en motorische stoornissen te behandelen. Voor hippotherapie, wordt scoliose gecategoriseerd als een neurologische bewegingsstoornissen.

Scoliose

Scoliose is abnormale zijwaartse kromming van de wervelkolom. Het kan worden veroorzaakt door ziekten zoals spierdystrofie, polio of hersenverlamming. Orthopedische patiënten kan het te ontwikkelen, zoals een dwarslaesie en quadriplegics. Soms is de oorzaak onbekend.

Paarden

Gekwalificeerde professionals kunnen outfit speciaal gekozen en getrainde paarden met aangepaste paardrijden tack vastgesteld voor het gebruik van elke klant. Een recept moet hippotherapie beginnen.

Rol van Paarden

Het paard wordt gebruikt als een therapeutisch apparaat spier, neurologische en mentale antwoorden van de klant te krijgen. Het paard handler, de fysiotherapeut, de psycholoog en vrijwilliger handlers te combineren tot een routine die elk bepaalde cliënt ten goede te ontwikkelen.

Rijvaardigheden

De klant hoeft niet te weten hoe je een paard te rijden en niet te leren paardrijden vaardigheden tijdens de hippotherapie. Het doel is om de bewegingen van het paard te ervaren en daarop te reageren.

Voordelen van Hippotherapie

Volgens de Oostenrijkse fysiotherapeut Emmy Tauffkirchen op de Zesde Internationale Congres over Dieren en ons in 1992, "De drie-dimensionale beweging die uit de rug van het paard lopen invloed op de patiënt zitten en veroorzaakt een reactief patroon zitten." Wanneer goed ingezet, die kunnen verbeteren van de houding, mobiliteit en balans.