High-Protein vegetarische diëten

Een eiwitrijk vegetarisch dieet kan buitengewoon gezond. Sommige mensen gebruiken een high-protein, verminderde calorie vegetarisch dieet als een gezonder alternatief voor het gewicht-verlies programma's zoals het Atkins-dieet of South Beach dieet. Het heeft meer antioxidanten, gezonde vetten en vezels dan een standaard low-carb dieet. Daarnaast kunnen mensen die op zoek zijn om gewicht te krijgen een hogere calorie-versie van het dieet te gebruiken om gewicht te bereiken zonder de negatieve effecten op de gezondheid van een dierlijke eiwitbronnen. Dit kan vooral ideaal voor chemotherapie patiënten of andere mensen die een high-calorie macrobiotisch dieet nodig zijn.

Aan de slag

Bij het wisselen van diëten, het is altijd het beste om geleidelijk aan te passen. Een eiwitrijk vegetarisch dieet kan gas, opgeblazen gevoel, brandend maagzuur of reflux veroorzaken voor mensen die niet gewend zijn aan het eten van soja, bonen en andere vezelrijke eiwitbronnen. Idealiter voedingsgewoonten iemands geleidelijk verschuiven in de loop van 1-2 weken. Dit kan meer aanpassingstijd (of minder) vereisen afhankelijk van de persoon eerdere dieet.

Eiwit Opties

Het lijkt misschien verrassend, maar een eiwitrijk vegetarisch dieet is eigenlijk volledig feasible-- en tofu is niet de enige optie. De beste vegetarische eiwitbronnen voeren een breed spectrum van aminozuren. Enkele goede opties zijn pinda's, noten, eieren, kaas, quinoa, bonen, kikkererwten, tempeh, wei, spirulina, miso en seitan. Deze gezonde eiwitbronnen grote hoeveelheden antioxidanten, vezels, omega-3 vetten en andere belangrijke voedingsstoffen, vooral in vergelijking met typische vleesproducten. Deze kunnen in elke maaltijd worden opgenomen. Optimale eiwitinname in een eiwitrijk vegetarisch dieet variëren 60-100 gram per dag.

Voordelen van de gezondheid

Er zijn veel voordelen voor de gezondheid in verband met een eiwitrijk vegetarisch dieet. Bijna onmiddellijk, zullen de meeste mensen meer energie hebben en voelen zich meer gefocust. De combinatie van vezels en eiwitten kunnen ook helpen veel mensen voller, wat kan leiden tot een verminderde eetlust voelen. Als een lange-termijn effect, kan een hoog-eiwit, vlees-vrij dieet te helpen om het risico van hart-en vaatziekten, obesitas, bepaalde vormen van kanker en gastro-intestinale ziekten te verlagen.

How Long?

Een eiwitrijk vegetarisch dieet kan een gezonde, langdurige keuze, maar sommige mensen kiezen om het dieet eindigen na enkele weken, maanden of jaren. Mensen die hoog-eiwit diëten om medische redenen, zoals chemotherapie te eten, kunnen ervoor kiezen om terug te keren naar hun normale voedingsprogramma na de behandeling is afgelopen. Anderen die gebruik maken van het dieet voor gewichtsbeheersing zal geleidelijk terugkeren naar hun oorspronkelijke dieet, wanneer ze hun gewenste gewicht hebben bereikt. Maagproblemen en voedingstekorten te voorkomen, is het het beste om geleidelijk terug te keren naar normaal dan plotseling.