High Protein Diet Risico

Hoewel eiwitrijke diëten worden aangeprezen ten laatste wapen in de strijd tegen obesitas, maak niet de fout van verwarrende populariteit met de veiligheid niet te maken. Hoewel hogere eiwit diëten zijn over het algemeen veilig voor overigens gezonde volwassenen, zijn er een aantal knagende gevaren die prompt nadere beschouwing voordat springen in een van deze plannen. Als je al overweegt een eiwitrijk dieet, zijn er potentiële risico's af te wegen tegen de voordelen van gewichtsverlies.

Potentiële Organ Problemen

Eiwitrijke diëten werden lang gedacht aan nierproblemen, zelfs bij gezonde volwassenen veroorzaken. Volgens Katherine Zeratsky, RD, LD, op Mayoclinic.com, we weten nu dat een hogere eiwit diëten vormen weinig risico voor de anders gezonde individuen. Echter, een hoge eiwitinname nog steeds een risico als u reeds bestaande nier- of leverproblemen. Raadpleeg uw arts en onderzoeken uw familie gezondheid geschiedenis voordat blindelings kiezen voor een eiwitrijk dieet.

Potentiële hartproblemen

Eiwitrijke diëten worden vaak gezien in combinatie werken met een low carb dieet, en voor goede reden - vlees is een van de grootste eiwitbronnen beschikbaar. Maar volgens de American Heart Association, het verhogen van de inname van vlees zonder te letten op de voeding niveaus van verzadigd vet kan cholesterol en hart-problemen langs de lijn veroorzaken. Dus, als je op een eiwitrijk dieet, proberen om zoveel mogelijk de consumptie van verzadigde vetten te beperken. Doe dit door het eten van mager vlees zoals kip, kalkoen en vis.

Potentiële ziekterisico's

Naast het verhoogde risico van hartziekte, zijn er andere risicofactoren te overwegen. De American Heart Association waarschuwt dat verhoogde vetinname gedurende een langdurige tijdsperiode verhoogt het risico van bepaalde ziekten, zoals diabetes, beroerte en verschillende soorten kanker. Dus pas nog op een eiwitrijk dieet langer dan nodig om uw gewichtsverlies doelen te bereiken.

Problemen met cholesterol

Sommige eiwitrijke diëten (zoals de inductie fase van het Atkins-plan) opzettelijk downreguleren consumptie van high-carb, vezelrijke producten. De American Heart Association stelt vast dat dit leidt tot een hellend vlak voor het ontstaan ​​van hartproblemen, zoals high-carb, high-fiber voedingsmiddelen hebben vaak cholesterolverlagende eigenschappen. Zo kan uw cholesterol uiteindelijk op een hoger, terwijl uw maaltijd keuzes natuurlijk zal lenen zich tot een hoger risico op hart-en vaatziekten - een twee-delige staking tegen het behoud van een gezond hart.

Malnouishment

Tot slot zou een eiwitrijk dieet laat je vatbaar voor ondervoeding. Zoals je zal verhogen van uw dagelijkse consumptie van eiwitten (en meestal vetten), dat laat minder ruimte in uw dieet voor-vitamine gevuld voedingsmiddelen, zoals fruit en groenten. Opzettelijke of onopzettelijke daling van uw dagelijkse consumptie van fruit en groenten kan leiden tot de ophoping van vitaminen of mineralen tekorten in de tijd.