HGH Vs. Testosteron

HGH Vs.  Testosteron

Humaan groeihormoon (HGH) is een product van de hypofyse is verantwoordelijk voor groei tijdens de jeugd en weefsels en organen onderhoud. Testosteron is het belangrijkste mannelijke hormoon dat verantwoordelijk is voor zaadproductie spiermassa en andere mannelijke kenmerken.

HGH

Kunstmatige HGH is een aanvaarde behandeling van groeihormoon tekortkomingen bij volwassenen, en wordt soms gebruikt als antiverouderingsproduct bij volwassenen met normale niveaus van groeihormoon.

Testosteron

Kunstmatige testosteron is een aanvaarde behandeling van testosteron tekortkomingen bij volwassenen, en wordt soms ook gebruikt als anti-aging bij volwassenen met een normale testosteron niveaus.

HGH Gebruik

Volgens de Mayo Clinic, kan HGH spiermassa bij gezonde volwassenen, maar de voordelen zijn inferieur aan die opgedaan door krachttraining. Potentiƫle risico's van HGH gebruik bij gezonde individuen behoren mannelijke borstvergroting (gynaecomastie), gewrichts- en spierpijn en zwelling in de benen en armen.

Testosteron gebruik

Testosteron gebruik bij gezonde volwassenen is niet goed bestudeerd, en de voordelen van deze toepassing zijn niet duidelijk. Potentiƫle risico's van testosteron toepassing omvatten overmatige productie van rode bloedcellen, verhoogd risico hartziekten en slaapapneu.

Overwegingen

Kunstmatige HGH is ook een geaccepteerde behandeling voor spieratrofie gerelateerd aan AIDS of HIV-infectie.