Het voordeel van een uitstrijkje in HPV

Uitstrijkjes tests die worden gebruikt om onregelmatigheden in de cellen van de cervix, waarvan vele worden veroorzaakt door HPV-infectie te detecteren. Bij het opsporen van deze onregelmatigheden, kunnen arts en patiënt samen te werken om stappen te ondernemen om de bestaande problemen op te lossen.

Functies

Een uitstrijkje kan veranderingen die plaatsen in de cellen van de baarmoederhals, het onderste gedeelte van de baarmoeder te identificeren. Deze omvatten milde afwijkingen evenals precancereuze en kankercellen gebieden, volgens WomensHealth.gov.

Identificatie

Hoewel een uitstrijkje bewijs van HPV-infectie kan vinden, is het niet zelf te detecteren HPV. Een HPV-specifieke test moet de aanwezigheid van HPV bevestigen; Dit kan ook worden uitgevoerd op hetzelfde moment als een uitstrijkje.

Voordelen

Door het identificeren van afwijkingen vroeg, WomensHealth.gov meldt dat vrouwen hun risico op het ontwikkelen van ernstige complicaties van HPV-infectie of traktatie complicaties in hun vroegste stadia kunnen verlagen.

Overwegingen

Als HPV wordt geïdentificeerd van een uitstrijkje of een uitstrijkje met HPV-testen, is het mogelijk het virus zal verdwijnen op zijn eigen. Echter, als uw arts voelt de abnormale cellen moeten worden verwijderd kunt u cryotherapie gebruiken om bevriezen van de cellen, de LEEP procedure om ze te verwijderen met een elektrische stroom, of verwijder ze met een kegel biopsie.

Time Frame

Volgens de Mayo Clinic, vrouwen die gedurende drie jaar of die seksueel actief zijn geweest zijn 21 zou moeten beginnen om uitstrijkjes te krijgen. Uw gynaecoloog kan u helpen bepalen wanneer en hoe vaak je nodig hebt uitstrijkjes op basis van uw individuele kenmerken en medische geschiedenis.