Het verwijderen van verstandskiezen en Strijk Sockets

Het verwijderen van verstandskiezen en Strijk Sockets

Volgens de Mayo Clinic, een droge socket is een tandheelkundige aandoening die optreedt tijdelijk nadat een persoon een tandextractie. De medische naam voor droge sockets heet Alveolitis. In wezen is een droge socket is een losgeraakte bloedstolsel. Het bloedstolsel helpt het bot wordt blootgesteld aan voedsel en lucht. Als het bloedstolsel losraakt het wordt beschouwd als een droge socket.

Overwegingen

Volgens een Family Gentle Dental Care, bepaalde individuen lopen een groter risico op een droge socket. Deze individuen zijn onder mensen die roken, mensen die niet goed de zorg voor de winning site, en vrouwen die de pil nemen.

Symptomen

Droge sockets zijn een veel voorkomende complicatie en veel mensen ervaren de aandoening nadat hun verstandskiezen verwijderd. Het probleem niet onmiddellijk na de tand verwijdering weergegeven; het gebeurt meestal een paar dagen later. Symptomen van een droge socket omvatten aanzienlijke pijn, slechte adem, vieze smaak in de mond, en gezwollen lymfeklieren. Je kan zichtbaar bot zien in het stopcontact.

Preventie / Oplossing

Als je een droge socket ervaren na verstandskiezen verwijderd moet u uw tandarts vragen om een ​​follow-up afspraak. Neem geen pijn medicatie voorgeschreven en de mond met warm zout water een paar keer per dag voorzichtig afspoelen.