Het verschil tussen Geactiveerd houtskool en briketten

Het verschil tussen Geactiveerd houtskool en briketten

Het grote verschil tussen actieve houtskool en briketten is dat de actieve kool een alternatieve geneeskunde en houtskool briketten zijn een soort brandstof. Hoewel het proces is vergelijkbaar in die beide soorten houtskool, actieve kool wordt gemaakt van niet-toxische producten en bevat een extra stap in het productieproces.

Activated Charcoal

Actieve kool is een houtskool stof gemaakt van bot char, kokosnoten, turf, petroleumcokes, steenkool, olijfpitten, en / of zaagsel. Om de houtskool te activeren, wordt geoxideerd met lucht of stoom bij hoge temperaturen. Het activeringsproces is wat deze stof de medische eigenschappen zoals het oppervlak van de koolstof vergroot door meer poreus dan gewone houtskool.

Maakt gebruik van actieve kool

Medische professionals gebruiken geactiveerde kool bij overdosis drugs of vergiftiging bij mensen vanwege zijn vermogen te binden aan de toxines in de maag om te voorkomen dat het lichaam absorberend behandelen. Actieve kool is beschikbaar over de toonbank bij de meeste reformwinkels en apotheken voor gebruik thuis tegen maagklachten, winderigheid en indigestie. Waterfiltratie systemen en aquarium filtersystemen ook gebruik maken van actieve kool om schadelijke toxines die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog zijn te vangen.

Houtskool briketten

Veel van dezelfde materialen gebruikt bij het maken actieve kool worden gebruikt bij het maken briketten. Extra middelen gebruikt bij het maken van dit soort houtskool zijn agrarisch afval en andere droge biomassa. Extra giftige stoffen die aanwezig kunnen zijn in de commerciƫle houtskool briketten zijn vergelijkbaar met lichtere vloeistof, zoals met quick start BBQ briketten. Alle houtskool briketten zijn giftig voor de mens.

Maakt gebruik van houtskool briketten

De meest voorkomende gebruik voor houtskool briketten is buiten koken zoals BBQ's en pit branden. Echter, als brandstof wordt steeds duurder, houtskool is een alternatieve brandstof in derde wereld landen. Houtskool briketten worden ook gebruikt voor geurbestrijding in garages, zolders en kasten.