Het verschil tussen de witte en gele Delen van een Ei

Het verschil tussen de witte en gele Delen van een Ei

Het witte deel van een ei is bekend als het eiwit, en het gele deel van de dooier genoemd. Zowel de dooier en het eiwit hebben verschillende rollen te spelen in de groei van een nieuw leven in het ei en hebben verschillende voedingswaarde wanneer verbruikt.

Rollen van de dooier en het eiwit

De eieren die we eten zijn niet bevrucht, dus er is geen kuiken groeit in hen. Als een eicel is bevrucht, het embryo groeit in de dooier. De dooier is ontworpen om de primaire bron van voedsel voor de embryo groeit. Het wit van het ei werkt als bescherming van het embryo in de vroege stadia van groei en levert een extra bron van voeding in de late stadia incubatie.

De gele van het ei

Omdat de witte en gele delen van het ei verschillende natuurlijke functies, ze verschillende kwaliteiten. De dooier bevat meer eiwitten dan de rest van het ei om de groei van het embryo helpen. Het bevat ook wat vet en de meeste van vitaminen en mineralen van het ei, zoals ijzer, vitamine A, vitamine D en calcium.

De Witte van het Ei

Het wit van het ei bestaat uit vier lagen dik en dun eiwit. Dit deel van het ei bevat hoofdzakelijk water, waarbij het embryo beschermen. Het bevat ook ongeveer 40 verschillende soorten eiwitten bij de embryo aanvullende voeding bieden in de latere stadia van de incubatie.

Voeding van De Wit en Geel van het Ei

Omdat 99 procent, ongeveer 4,5 g van het vetgehalte van het ei wordt gehouden in de dooier, het gele deel van het ei veel cholesterol met een eidooier met ongeveer 184mg van de aanbevolen dagelijkse 300mg. De dooier bevat de meeste van het ei voedingsstoffen, in het bijzonder essentiële vetzuren en vetoplosbare vitaminen. Het eiwit bevat weinig meer dan eiwitten, dus het ontbreekt voedingswaarde en variëteit indien gegeten in afzondering van de dooier. Voedingsdeskundigen adviseren dat mensen met een laag tot normaal cholesterolgehalte veilig kunt eten hele eieren met mate.

Gebruikt voor de Wit en Geel Delen van het Ei

Eiwitten worden in een aantal recepten, zoals meringue. Het kan ook worden gebruikt als een ingrediënt in beslag voor kip, vis of groenten. Eigeel worden gebruikt om vla en worden vaak gebruikt als emulgator.