Het vergelijken van Bees & Wasps

Het vergelijken van Bees & Wasps

Omdat ze allebei vliegen en hebben stingers, het is makkelijk om de bijen en wespen te verwarren. Maar wanneer men steekt een persoon, is het belangrijk om te weten wat wat is, omdat het kan betekenen een giftige angel nog in de huid van de persoon, of dat er meer bijen zijn op hun manier om te helpen van hun kameraad.

Uiterlijke kenmerken

Krijgen in de buurt van een betere kijk op deze vliegende insecten krijgt u de gelegenheid om een ​​aantal verschillen tussen bijen en wespen in acht te geven. Bijen kijken "fuzzy," met harige benen en een rond lichaam, terwijl wespen hebben een glad cilindrisch lichaam en benen. Bijen hebben platte en brede benen terwijl wespen hebben ronde en wasachtige benen.

Gedrag

Een van de meest opmerkelijke gedrag van bijen en wespen zijn beide stekend. Als bijen moeten zichzelf of hun korven te beschermen, gebruiken ze gif in hun angels, die scherp en puntig zijn. Deze stingers blijven in de huid nadat een persoon is gestoken, want het is geript uit het lichaam van de bijen. Dit veroorzaakt grote stress aan de bij en uiteindelijk resulteert in zijn dood. Aangezien wespen zijn roofdieren, ze zijn meestal agressiever en zijn verbitterd. Als een wesp ziet gevaar, het steekt met zijn gladde angel, die gemakkelijk is uit de huid, zodat het herhaaldelijk kunnen steken. Wespen kunnen feromonen dat haar familie, die uit het nest komen en de aanval van de persoon die het pijn waarschuwen los.

Habitat

Bijen leven in kolonies, die kunnen huisvesten tot 40.000 bijen op zijn jaarlijkse piek in het voorjaar. Er is maar een koningin in de kolonie, vele duizenden werksters en darren, afhankelijk van de cyclus in de kolonie. De arbeiders bouwen honingraat gemaakt van bijenwas in een dicht opeengepakte matrix van zeshoekige cellen. In deze cellen de bijen slaan pollen --- hun voedsel --- of ze het huis van de broed of het ontwikkelen van bijen (eieren, larven en poppen). Wespen produceren geen wax, in plaats maken ze een papier-achtige substantie uit houtpulp die zij verzamelen van verweerd hout door te kauwen en te mengen met speeksel. Ze vervolgens achter hun kroost in de raten. Vaker, wespennesten zijn holen gemaakt in de bodem of stengels van modder.

Voedingsgewoonten

Bijen staan ​​bekend als bestuivers, wat betekent dat ze verzamelen stuifmeel en nectar slok. Overal zijn er bloemen, is er de neiging om bijen te zijn, omdat de bloemen afhankelijk zijn van bestuiving te reproduceren en bijen afhankelijk van stuifmeel van de bloem om te overleven. Wespen zijn roofdieren die andere insecten, zoals rupsen en vliegen eten. Ze doen af ​​en toe nippen aan nectar, ook, en worden vaak aangetrokken door suikerhoudende menselijke voedingsmiddelen, zoals frisdrank of bier.