Het overwinnen van de Yips

Het overwinnen van de Yips

Herken de symptomen

Een slag boven par, een achter de leider, u opvoeren om te putten, en alle van een plotselinge, zijn je polsen te schudden. Het is het gekef! Gekef worden gevonden in maximaal 25 procent van alle golfers, en niet ongehoord in andere sporten die de polsen te gebruiken, net als honkbal. Mensen de schuld vaak gekef, onvrijwillige pols en hand krampen, op faalangst. En, in sommige gevallen, ze hebben gelijk. Maar gekef kan ook een neurologische basis. Symptomen van yips behoren onwillekeurige trillingen, schokken of bevriezing van de handen of polsen tijdens lichamelijke activiteit in die gebieden. Bijvoorbeeld, zou een golfer meestal krampen ervaren aan het begin of in het midden van haar swing. De spasmen kunnen ook toenemen in hoge druk situaties. Tenslotte kunnen deze symptomen komen en gaan. Het kennen van de twee mogelijke oorzaken van gekef, psychologische en neurologische, kan u helpen ze te overwinnen.

Bepaal de oorzaak

Wanneer de oorzaak van gekef is neurologische (Type 1), focale dystonie veroorzaakt spieren onwillekeurig samentrekken. Net als carpaal tunnel syndroom, is het waarschijnlijk veroorzaakt door herhaald gebruik van een bepaalde set van spieren, volgens de Mayo Clinic. De kans spasmen in dit geval wordt verhoogd met angst. Een andere factor is de ouderdom. In andere gevallen, angst is de enige oorzaak - "stikken" onder druk. Dit type 2 gekef is een psychologische reactie op faalangst. Wat meer is, kan het voeden zelf. Met andere woorden, zoals faalangst toeneemt, neemt yips. Zodra yips uw prestaties ooit heeft beïnvloed, denk je de volgende keer. Je angst voor het krijgen van krampen weer kan eigenlijk kom maar op.

Begin Behandeling

Overwinnen yips voert bestrijding of beide van de twee mogelijke oorzaken. Ten eerste, omdat het kan worden gerelateerd aan overmatig gebruik van spieren in de pols, het vinden van een nieuwe grip kan curatief zijn. Volgens de Mayo Clinic, als u uw golf grip te veranderen, bijvoorbeeld, je de spieren die je gebruikt te wijzigen voor het aanbrengen, en kunnen ontdoen van het gekef. In dezelfde geest om een ​​langere putter het probleem om dezelfde reden lossen. Je zou ook op zoek gaan naar een putter met een speciale stabiliserende grip. Als het veranderen van je grip heeft geen effect, de oorzaak is waarschijnlijk psychologisch dan neurologisch te zijn. Zowel neurologisch en psychologisch veroorzaakt gekef kunnen reageren op ontspanningstechnieken en positieve visualisatie. Probeer het liggen of zitten in een comfortabele positie. Ontspan elke spier terwijl diep ademhalen. Met behoud van deze ontspannen toestand, stel de hoge stress sportactiviteit. Dit meerdere malen gedurende de dag kan blijken effectief te zijn wanneer de werkelijke gebeurtenis. Het herkennen van wat je lichaam voelt als het wordt versoepeld zal u helpen dit gevoel te dupliceren, zelfs onder hoge druk. Als zelfhulp maakt niet gekef ga weg, op zoek naar de hulp van een gezondheidswerker wordt aanbevolen. Er kunnen behandelingen ze kunnen aanbevelen. Bijvoorbeeld, zijn sommige onderzoekers op zoek naar het gebruik van botox injecties te helpen overwinnen van de gekef.