Het lezen van een Borstkanker Pathologie Report

De moeilijkheid om te weten hoe borstkanker pathologieverslag lezen niet noodzakelijk interpretatie de inhoud liggen, maar in het feit dat meerdere rapporten meestal gaat. Ook kan een deel van de borstkanker pathologieverslag gemakkelijk beschikbaar zijn terwijl nog weken duren. Bereid je door te leren hoe je een borstkanker pathologie verslag te lezen.

Instructies

•  Controleer of de naam op de borstkanker pathologie verslag van jou is en dat het een beschrijving van de juiste operatie of procedure die u onderging.

•  Let op de sectie "Specimen" van uw borstkanker pathologie rapport, waarin de details van waar weefselmonsters werden genomen biedt - uit de borst zelf of uit de oksel (oksel lymfeklieren). Het is niet ongewoon om weefselmonsters genomen van beide.

•  Controleer de "Clinical History" gedeelte van uw borstkanker pathologie rapport om zeker te zijn dat uw medische voorgeschiedenis volledig en juist is. U kunt ook informatie vinden over de procedure uitgevoerd om de pathologie rapport hier herhaald uit te voeren.

•  Wees ervan bewust dat de paragraaf "klinische diagnose" van de borstkanker pathologie rapport geeft globale diagnose van uw arts voordat aanvullende test procedures werden uitgevoerd en weerspiegelt niet noodzakelijk de juiste diagnose voor de toekomst.

•  Onderzoek de "Gross Beschrijving" gedeelte van het rapport zorgvuldig. Hier is waar je specifieke details over elk weefsel monsters genomen om de pathologische examen uit te voeren, zoals kleur, grootte en gewicht vindt.

•  Weet dat de "Microscopische Beschrijving" van uw borstkanker pathologie rapport is waarschijnlijk de eerste sectie met nieuwe informatie die u leest. Dit is omdat kankercellen weefselmonsters meestal onder een microscoop na chirurgische extractie onderzocht onmiddellijk.

•  Lees de verschillende daaropvolgende delen van de pathologie verslag borstkanker (indien van toepassing), die de snelheid van kanker celproliferatie kunnen wijzen door het meten van bepaalde markers, zoals gen-en eiwit metingen.

•  Plan een afspraak met uw arts om de "Samenvatting" van de borstkanker pathologie rapport zorgvuldig en bespreken de inhoud ervan. Zorg ervoor dat alles wat niet duidelijk is of dat u niet begrijpt is aan u uitgelegd.

Hints

  • Het doel van een borstkanker pathologie rapport is te helpen uw arts bepalen het stadium van borstkanker u in (overal van Fase 0 naar fase IV) en de beste behandeling voor jou.