Het effect van verontreiniging op de Ademhaling

Het effect van verontreiniging op de Ademhaling

Luchtverontreinigende stoffen het lichaam binnendringen door absorptie in de huid en via de ademhaling. Verontreinigingen kan veel schadelijke gevolgen hebben, vooral voor de luchtwegen.

Lung Pain

Grondniveau ozongas wordt veroorzaakt door uitlaatgassen van auto's, benzine dampen en chemische oplosmiddelen. Hoge ozonconcentraties kan longschade veroorzaken pijn wanneer een persoon inhaleert diep.

Astma

Personen die astma hebben kunnen een toename in hoesten, piepende ademhaling, kortademigheid en astma-aanvallen krijgen bij blootstelling aan luchtverontreiniging.

Longkanker

Longkanker kan worden door chemische stoffen die hechten aan stofdeeltjes in de lucht. De grootte van de deeltjes kan het type van chemicaliƫn en de duur van blootstelling het risico op longkanker te verhogen.

Achteruitgang van de longfunctie

Onderzoekers van de Brigham Young University studeerde gezonde kinderen en vond dat een toename van fijnstof in de lucht veroorzaakt een obstructie van de luchtwegen en een afname van de longfunctie.

Chronic Obstructive Pulmonary Diseases

Luchtvervuiling binnenshuis, door blootstelling aan koken op gas zonder goede ventilatie, kan chronische bronchitis en longemfyseem veroorzaken. Sigarettenrook is een ander type verontreiniging dat deze chronische obstructieve longziekten kunnen veroorzaken.