Het effect van Stevia op Libido

Het effect van Stevia op Libido

Met de stijging van de populariteit van caloriearme zoetstoffen, is het gebruik van stevia steeds meer mainstream. Net als alle andere natuurlijke toevoegingen is het echter van belang om de bijwerkingen te onderzoeken om ervoor te zorgen dat stevia voor u geschikt is. Gelukkig, moet het gebruik van stevia niet interfereren met u en uw partner, want er is geen bewijs om te suggereren dat het van invloed is mannelijk of vrouwelijk libido.

Beschrijving

Stevia (Stevia rebaudiana) is een struik groeit tot 80 cm hoog met zittend, tegenover elkaar gelegen bladeren. Een lid van de aster familie, is inheems in de subtropische en tropische gebieden van Noord- en Zuid-Amerika.

Toepassingen

Ook bekend als zoete blad of suiker blad, is stevia is gebruikt door inheemse groepen duizenden jaren als een kruiden zoetstof. In zijn natuurlijke vorm, is 10 tot 15 maal zoeter dan kristalsuiker. Extracten van de belangrijkste verbinding in stevia genoemd stevioside hoewel, kan tot 300 keer zoeter dan kristalsuiker.

Voordelen

Vanwege de lage calorische stevia, is een goed alternatief voor dieet in vergelijking met andere calorierijke zoetstoffen zoals suiker of glucosestroop. Een bijkomend voordeel van weinig calorie├źn is dat het geen invloed bloedsuikerspiegel, waardoor het veilig suiker alternatief voor diabetici.

Side Effects

In een studie met de titel "chronische toxiciteit van dieet stevia extracten in F344 ratten", gepubliceerd in 1985, wetenschappers meldde de mogelijkheid van negatieve bijwerkingen van stevia gebruik op het mannelijke voortplantingssysteem. Bij ratten werden gevoed grote doses stevioside 22 maanden, werd de spermaproductie van mannelijke ratten duidelijk verminderd. Bovendien, het gewicht van de zaadblaasjes bij deze ratten bleek te zijn afgenomen.

Een andere studie uitgevoerd aan de University of Mahidol in Thailand in 1998 voorgesteld bij vrouwelijke hamsters werden gevoed grote hoeveelheden stevioside een derivaat genoemd steviol, het aantal nakomelingen verkleind in omvang en aantal.
Ondanks deze studies Deze resultaten zijn niet getest noch aangetoond bij mensen.

Stevia en Libido

Er is geen bewijs om te suggereren dat het gebruik van stevia een positieve of negatieve invloed op het libido.

Overwegingen

Stevia is geregeerd door de FDA als een onveilig voedsel additief, en dient daarom te worden geconsumeerd op eigen risico. Het kan nog steeds legaal worden gekocht in reformwinkels echter.

In vele delen van de wereld, zoals Korea en Japan wordt stevia als een natuurlijke zoetstof, waarbij wordt erkend als veilig voedingsadditief.