Het effect van osteoporose op spierweefsel

Het effect van osteoporose op spierweefsel

Osteoporose blijft een slopende ziekte die een groot deel van de vergrijzing van de bevolking beïnvloedt zijn. Hoewel vooral een bot-degeneratieve ziekte, osteoporose ook heeft aanhoudende effecten op spierweefsel. Veranderingen in dieet en lichaamsbeweging kan helpen bij het verminderen van de effecten van osteoporose en zorgen voor een meer comfortabele en gezondere levensstijl.

Feiten

Osteoporose is een botziekte die resulteert in het verlies van botdichtheid, en bot degeneratie. Botverlies loop der tijd steeds een individu wordt meer vatbaar voor breuken en botpijn. Terwijl vrouwen in de postmenopauzale fase zijn het meest gevoelig voor osteoporose, kunnen mannen ook ervaren soortgelijke symptomen. Volgens de Internationale Osteoporose Stichting, osteoporose ruwweg treft 75 miljoen mensen in de Verenigde Staten, Europa en Japan vanaf 2010 Daarnaast heeft de Internationale Osteoporose Stichting stelt dat een op de drie vrouwen en een op de vijf mannen zal uiteindelijk ondergaan osteoporotische fracturen in hun levens.

Effect op Muscle tisue

In het menselijk lichaam, spierweefsel werkt vaak samen met bot ondersteuning en mobiliteit. Aldus osteoporose heeft blijvende gevolgen spierweefsel en bot. Botverlies loop der tijd steeds spierweefsel verzwakt ook ook. Osteoporose veroorzaakt skelet van een individu af te breken, die ook dwingt het lichaam spierweefsel te degenereren. Omdat ouderdom is een belangrijke factor bij osteoporose ontstaan, spierverslechtering optreedt als gevolg van het gebrek aan lichaamsbeweging.

Oorzaken en risicofactoren

De hoofdoorzaak van osteoporose ligt in een tekort aan oestrogeen. Lage niveaus van oestrogeen correleert met snelle botverlies. Daarnaast onvoldoende calcium en vitamine D stimuleert extra botafbraak. Gemeenschappelijke risicofactoren voor osteoporose zijn onder vrouwen boven de leeftijd van 50 jaar, familieleden met osteoporose, te weinig calcium in de voeding, dunne lichaamsbouw, roken en overmatig alcoholgebruik.

Symptomen

Omdat botverlies optreedt gedurende een lange tijd, de symptomen van osteoporose kan niet zichtbaar tot gevorderde stadia. Voorkomende symptomen zijn: meerdere botbreuken, pijn pijn in de botten en chronische rugpijn. Osteoporotische fracturen zich meestal in de lagere en midden rug, pols en heup. Aanzienlijk verlies van hoogte en een gebogen houding kan ook tekenen van osteoporose.

Behandeling

Osteoporose is erg moeilijk omkeerbaar. Zo, de behandeling van osteoporose is vooral gericht op preventie. De meeste therapieën draaien rond met extra calcium en vitamine D-inname om de opname van calcium in de botten te verhogen. Dergelijke veranderingen dieet altijd gepaard gaan met regelmatige lichaamsbeweging bot sterkte te verhogen en de mogelijkheid van toekomstige fracturen. Bovendien osteoporotische geneesmiddelen beschikbaar om het lichaam te handhaven botmassa en dichtheid.