Het effect van hoge hakken op de Balans in Oudere Vrouwen

Het effect van hoge hakken op de Balans in Oudere Vrouwen

Hoge hakken zijn een populaire schoen onder de vrouwen, maar volgens de American Orthopaedic Foot and Ankle Society, het dragen van hoge hakken wordt in verband gebracht met een groot aantal gezondheidsproblemen. Bovendien hebben studies aangetoond dat oudere vrouwen een groter risico om te vallen als gevolg van problemen in balans bij het dragen van hoge hakken.

Overwegingen

Hakken meer dan twee centimeter in de hoogte dat het lichaam verschuiven naar het evenwicht te behouden. Deze verschuiving in de houding plaatst het gewicht van het lichaam op de bal van de voet in plaats van de hele voet, waar het thuishoort. De schuine positie ook invloed op gang.

Significantie

De onnatuurlijke houding van de hooggehakte voet beperkt vermogen van het lichaam om de voet op te heffen en verder te gaan op de normale manier. Heup en knie spieren werken anders en het gevaar van het rollen van een enkel leidt tot een daling is groter. Helaas, het uitschakelen van valpartijen bij ouderen zijn vaak ernstig en zelfs levensveranderende.

Oplossingen

De American Orthopaedic Foot and Ankle Society raadt het dragen van een kortere hiel voor stabiliteit. Korte stiletto's maken het populaire 'look' vrouwen willen zonder het gevaar. Ze raden ook open teen stijlen om de druk op de tenen te ontlasten. Een andere optie is het hebben van een pedorthist aangepaste pasvorm en de benodigde kleding schoenen te passen.