Het effect van Dental Braces

Het effect van Dental Braces

Orthodontische beugels worden gebruikt om de tanden van een persoon aan te passen, met inbegrip van de behandeling van scheve tanden, bok tanden en andere gebitsproblemen. Tegenwoordig braces in verschillende types naast het standaard metalen.

Tandarts of Orthodontist?

Orthodontisten zijn tandheelkundige specialisten en hebben extra training in de toepassing van braces. Een regelmatige tandarts doorgaans niet beschikt deze extra kwalificaties en opleiding. Daarom, wanneer beugels nodig, een orthodontist worden geraadpleegd.

Soorten Braces

Er zijn verschillende soorten beugels aanwezig. De meest voorkomende zijn de metalen beugels die zijn gemaakt van roestvrij staal, zilver of soms goud. Als iemand een allergie voor andere metalen, goud is een goed alternatief, omdat zelden veroorzaakt het een allergische reactie. Deze dagen, kunnen metalen beugels verschillende gekleurde beugels of duidelijke beugels hebben. Er zijn ook beugels die achter de tanden zodat ze niet merkbaar. Een van de nieuwere types van beugels verkrijgbaar is de doorzichtige plastic soort die past over de tanden geleidelijk rechtzetten kleine problemen.

Geschiedenis

Volgens Archwired.com, hebben braces rond voor een zeer lange tijd, hoewel ze waren apparaten veel primitiever dan wat we vandaag hebben. Archeologen hebben bewijs gevonden in oude graven in Egypte en Griekenland, waar skeletten draad gewikkeld rond hun tanden hebben gevonden. In de jaren 1700, de Fransman Pierra Fauchard ontwikkelde een hoefijzervormige apparaat genaamd een bandeau dat de boog van de mond vergroot. Sindsdien heeft orthodontia verder verbeterd.

Effecten

Beugels kan worden gebruikt door kinderen en volwassenen en kan gunstige effecten hebben. Met rechte tanden verbetert niet alleen het uiterlijk, maar helpt juist problemen in verband met onjuiste uitlijning van de tanden, zoals spraak problemen of bijten en kauwen problemen. Wanneer de tanden recht en niet scheef, ze zijn gemakkelijker schoon te houden. Een tandenborstel kan de ruimtes tussen rechte tanden beter te bereiken. Natuurlijk, rechte tanden ook een aangename glimlach die zelfvertrouwen kunnen versterken creëren.

Kosten

De kosten van orthodontische beugels afhankelijk van de ernst van tandheelkundige problemen betrokken. Veel tandheelkundige verzekering plannen omvatten voordelen voor orthodontie en de meeste orthodontisten zullen graag werken een betaling plan, met of zonder een aanbetaling. Terwijl braces zijn niet goedkoop, de lange variërend voordelen zijn de kosten waard.