Het effect van Azinfos-methyl op het menselijk sperma

Het effect van Azinfos-methyl op het menselijk sperma

Azinfos-methyl is een agrarische bestrijdingsmiddel met controversiële effecten op de kwaliteit van het sperma en de vruchtbaarheid van de man.

Probleem

Human spermacellen aanzienlijk gedaald over een paar generaties. Veel deskundigen verwijten omgevingsfactoren, zoals chemicaliën in ons voedsel. Pesticiden gebruikt in de landbouw zijn een potentiële bron van giftige chemicaliën.

Geschiedenis

Azinfos-methyl is een organofosforbestrijdingsmiddelen het eerst gebruikt in 1959, voornamelijk op fruitgewassen. In 2001 heeft de Environmental Protection Agency uitgefaseerd zijn gebruik in de Verenigde Staten als gevolg van bezorgdheid over de veiligheid ervan. Echter gerelateerd organofosfaten steeds op gewassen.

Effecten

Effecten van azinfos-methyl en verwante organofosfaten menselijke sperma controversieel. Niveaus van azinfos-methyl in voedsel kan te laag zijn om invloed op het sperma. In de kwestie van de "Environmental Health" November 2008 Sandra Yucra, Ph.D, vond dat veldspuiten blootgesteld aan organofosfaten hebben minder sperma, maar in tegenstelling tot andere rapporten, hun kwaliteit van het sperma was normaal in vergelijking met niet-blootgestelde mannen.

Overwegingen

Het werkelijke effect van organofosfaten voor sperma onduidelijk. De niveaus van blootstelling variëren, evenals de resultaten van de tests voor sperma en sperma kwaliteit. Er zijn geen studies organophosphate blootstelling aan onvruchtbaarheid gekoppeld bij mannen.

Het voorkomen

Als u nog steeds bezorgd over de mogelijke gevolgen van giftige chemische stoffen in je voeding, eet biologische voeding, die vrij van pesticiden zijn.