Het branden van de voeten veroorzaakt door Synthroid Informatie

Het branden van de voeten veroorzaakt door Synthroid Informatie

Thyrax (levothyroxine) is een synthetische versie van het schildklierhormoon thyroxine, voorgeschreven voorwaarden van de schildklier te behandelen. Individuen nemen Synthroid gewaarschuwd zij mogen verwachten om deze medicatie te nemen voor de rest van hun leven. Thyrax heeft een aantal beursgenoteerde bijwerkingen, waarvan er vele ernstige beschouwd. Branden, of een gevoel van warmte, in de voeten en / of handen, is gemeld door een aantal van de patiënten die Synthroid.

Significantie

De schildklier, gelegen in de voorkant van de keel, is een van de grootste endocriene klieren in het lichaam, waardoor hormonen die vele functies van het lichaam, inclusief hartslag, bloeddruk en lichaamstemperatuur. Schildklierhormonen zijn nodig voor het optimaal functioneren van alle lichaamscellen. Storingen van de schildklier onder hyperthyreoïdie, of overactiviteit van de schildklier, en hypothyreoïdie, of een traag werkende schildklier. Medicijnen zoals Synthroid behulp productie van hormonen de schildklier reguleren voor een gezonde werking van alle systemen van het lichaam.

Functies

Bij mensen met hypothyreoïdie, Synthroid vervangt of verhoogt het niveau van thyroxine in het lichaam normaal. In gevallen van hyperthyreoïdie, is Synthroid voorgeschreven naast drugs zoals tapazole om de symptomen van een schildklier overproductie van schildklierhormonen te beheren. Aangezien Synthroid is een synthetische vorm van thyroxine, dient de voorgeschreven dosering normale productie van dit hormoon benaderen. Bloedonderzoek kan bepalen of de hoeveelheid Thyrax moet worden aangepast.

Side-Effects

Volgens MedicineNet's overzicht van Synthroid en de schildklier aandoeningen waarvoor het is voorgeschreven, de bijwerkingen van deze medicatie voorjaar van toxische niveaus van thyroxine en in het algemeen na te bootsen de symptomen van hyperthyreoïdie. Bijwerkingen kunnen beïnvloeden alle systemen van het lichaam. Sommige zijn levensbedreigend, zoals ademhalingsproblemen, hartritmestoornissen, en epileptische aanvallen. Meer voorkomende symptomen zijn gewichtsverlies, nervositeit, prikkelbaarheid, gastro-intestinale problemen, slapeloosheid, overmatig zweten, gewrichtsontsteking, temperatuurgevoeligheid en gevoelens van warmte in verschillende delen van het lichaam.

Aansluitingen

Volgens WrongDiagnosis.com's symptoom lijsten, talrijke ziekten en syndromen, waaronder schildklier voorwaarden, kunnen worden geassocieerd met gevoelens van branden in de voeten en benen. Hoewel de gevallen van brandende voeten zijn gemeld door Synthroid gebruikers op medische fora zoals AskAPatient en Medications.com, het symptoom van brandende voeten is niet specifiek vermeld als een neveneffect van deze medicatie.

Oplossing

Omdat bijwerkingen van Synthroid betrekking op hoge niveaus van thyroxine in het lichaam en veroorzaakt symptomen lijken op die van hyperthyreoïdie, zoals gevoelens van warmte en veranderingen in de reacties op hitte en kou, is het belangrijk om uw arts te raadplegen over uw dosering. Als het aanpassen van de Synthroid recept niet het ongemak van brandende voeten op te lossen, kan verder onderzoek nodig zijn, omdat het branden, roodheid of tintelend gevoel in de voeten kan ook een symptoom zijn van vele andere aandoeningen en ziekten.