Het bereik van de glucosespiegels in Type 2 Diabetes

Het bereik van de glucosespiegels in Type 2 Diabetes

Als u al gediagnosticeerd met diabetes type 2, dan weet je hoe belangrijk het is om je bloedsuikerspiegel te controleren. Zoals Type 1 diabetes, te veel glucose in het bloed (hyperglykemie genoemd) tot een verscheidenheid van ziekten, zoals hartziekten, nierfalen en blindheid en ledematen.

Once upon a time, was er maar een manier om te controleren bloedglucose nummers - door het tekenen van bloedmonsters. Vandaag zijn er een verscheidenheid van methoden voor het bepalen van de bloedsuikerspiegel, dus er is geen excuus voor het niet controleren van uw ziekte.

Wat is Diabetes

Diabetes is onderverdeeld in twee hoofdtypen: Type 1 en Type 2. Type 1 diabetes (ook wel juveniele of insuline afhankelijke diabetes) wordt veroorzaakt door een tekort aan insuline. Insuline speelt een cruciale rol bij het lichaam verwerkt glucose in het bloed en omzet in energie. Type 2 diabetes (ook wel ouderdomsdiabetes of insuline onafhankelijke diabetes) hebben meestal voldoende insuline in het lichaam, maar het lichaam kan het niet gebruiken. Net als Type 1 diabetes, type 2 diabetes hebben te veel glucose in het bloed, die uiteindelijk leidt tot andere ernstige ziekten.

Het normale bereik voor bloedglucose

Bij het verwijzen naar een normale bloedglucose bereiken, is het belangrijk om de voorwaarden te overwegen bij het meten van het bloed. Bloedglucose fluctueert gedurende de dag. Zelfs gezonde mensen kunnen de bloedsuikerspiegel die meer dan 130 mg / dl hebben, maar meestal weer normaal na een korte periode - meestal 20 tot 60 minuten.

Nuchtere bloedglucose niveaus in gezonde individuen ligt typisch tussen 70-130 mg / dl. Dit heet preprandiale bloedglucose. Na een maaltijd, kan (ook wel postprandiale bloedglucose) glucose niveaus zo hoog als 180 mg / dl. Diabetici, wie de ziekte onder controle moeten bloedsuikerspiegel die overeenkomt met gezonde individuen.

Hemoglobine A1c

Een andere manier om de bloedglucose te meten is door het meten van hemoglobine A1c de diabetische's (ook wel HbA1c). HbA1c geeft de gemiddelde glucoseconcentratie van de rode bloedcellen in de loop van hun leven - ongeveer 120 dagen. Velen denken dat HbA1c is nauwkeuriger dan bloedglucosespiegels omdat dit hoe goed diabetici hun ziekte te beheren over een langere periode. Gezonde individuen en diabetici met goed gecontroleerde ziekte moet HbA1c van 7 procent of minder van hun totale hemoglobine hebben.

Blood Glucose vs. HbA1c

Hoewel beide methoden voor het meten van de bloedglucose zijn effectief en makkelijk, zijn er argumenten over welke techniek het beste is voor de diabetische. Het antwoord is zowel.

Artsen geven ook vaak de bloedglucose testen terwijl aanvankelijk het beheer van de nieuw gediagnosticeerde diabetici. Bloedglucosetesten terugkeren waarden die dynamische veranderingen in dieet, lichaamsbeweging en medicatie te geven. Zodra de juiste medicijnen worden bepaald, zullen artsen vaak gebruik van HbA1c te controleren diabetes type 2 van hun patiënt over een langere periode van tijd.

Hoe dieet en lichaamsbeweging invloed op de normale Glucose Ranges

Naast het beheren van diabetes type 2 door middel van medicatie, zal diabetici meestal voegen oefening om hun dagelijkse routine en aanpassingen aan hun dieet. Beide zullen hun glucosebereiken beïnvloeden.

Tijdens en onmiddellijk na oefening kan bloedsuikerspiegel dip onder 70 mg / dl. Na het sporten, moet diabetici iets eten of drinken dat rijk is aan enkelvoudige koolhydraten, zoals vruchtensap of harde snoep. Hun glucoseniveaus moeten terugkeren naar niveaus boven 70 mg / dl binnen 20 tot 30 minuten.

Het type koolhydraten ze consumeren zal ook invloed op de normale glucosebereiken een diabetische's. Als algemene regel geldt dat eenvoudige koolhydraten glucose waarden sneller dan complexe koolhydraten te verhogen en leiden tot snellere druppels in de bloedsuikerspiegel. Voorbeelden van eenvoudige koolhydraten zijn appels, jam en honing. Voorbeelden van complexe koolhydraten bevatten havermout, spaghetti en bagels.