Het behandelen van chronische constipatie bij ouderen

Introductie

Chronische constipatie is een aandoening van het maagdarmkanaal die 15 tot 20 procent van de ouderen treft, volgens een artikel in "Drugs Aging," Zwitserse medisch tijdschrift. De Mayo Clinic definieert constipatie als minder dan drie stoelgang in 7 dagen. Er zijn veel oorzaken voor obstipatie voor ouderen. De "Drug Aging" artikel stelt dat in de ouderenzorg ", constipatie ontstaat door een combinatie van risicofactoren, zoals minder vezels en vochtinname, verminderde lichamelijke activiteit als gevolg van chronische ziekten en meerdere medicijnen." Behandeling neemt vele vormen aan - dieet veranderingen, meer lichamelijke activiteit en medicatie.

Het behandelen met een dieet Changes

Wanneer constipatie, een persoon heeft droge, harde ontlasting. Er kunnen ook geforceerde stoelgang. Een van de makkelijkste manieren om chronische constipatie te bestrijden is om te drinken meer vloeistoffen elke dag. Acht tot 10 glazen water, fruit- of groentesappen zal helpen om de harde ontlasting zachter. Een bekende natuurlijke laxeermiddel is pruimensap. Meer vezels toe te voegen aan het dieet zal ook helpen om constipatie te verlichten. Vezelrijke voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten en volle granen zal bulk toe te voegen aan afval lichamelijke en maken het makkelijker voor hen door de dikke darm te passeren. Volgens de Mayo Clinic, "Een dieet met minstens 20 tot 35 gram vezels per dag helpt je lichaam vorm zachte, volumineuze ontlasting." Fysieke activiteit helpt ook met het eliminatie proces. Regelmatig te oefenen zal het darmkanaal te stimuleren. Wandelen en zwemmen zijn twee low-impact oefeningen die veel oudere mensen kunnen doen. Yoga en Tai Chi zijn ook mogelijkheden. Beide zijn voldoende zacht voor de ouderen. Speciale fitnesslessen voor ouderen zijn beschikbaar op veel hogere centra.

Het behandelen met medicatie en Supplementen

Herbal colon reinigingsmiddelen zijn een nuttige aanvulling. Deze bieden een zachte manier te reinigen van de dikke darm en het verlichten van constipatie. Als dat regelmatig wordt ingenomen, kunnen deze colon reinigers chronische constipatie te elimineren. Maar in veel gevallen, dieet wijzigingen en aanvullingen zijn niet genoeg. In "Drug Aging," zeggen de onderzoekers dat "de naleving van deze maatregelen is beperkt en farmacologische behandeling is vaak nodig." Er zijn vele over-the-counter medicijnen die behandeling van chronische constipatie bij ouderen. Deze producten hebben vele namen - laxeermiddelen, zetpillen en emollientia, onder anderen. Deze geneesmiddelen werken op een aantal manieren. Sommige brengen spiercontracties in de darmen; anderen verzachten de ontlasting. Voor ouderen, "Drugs Aging" adviseert "massa vormende en osmotische laxeermiddelen" als de eerste farmacologische behandeling. Twee massa vormende laxeermiddelen Metamucil en Fibercon die vezel aan het lichaam. Volgens de Mayo Clinic, "Osmotics helpen vloeistoffen om door de dikke darm. Voorbeelden zijn Cephulac, Sorbitol en Miralax."