Herstellende van Open Colon Surgery

De colon, ook wel de dikke darm, is aan het einde van het spijsverteringsstelsel. Open colon chirurgie nodig behandelen of ziekten of aandoeningen zoals darmobstructie, darmkanker, darm perforatie, ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Herstel van een operatie vergt tijd en geduld.

Herstel

Het herstelproces begint onmiddellijk. Deze vorm van chirurgie vereist een grote incisie in de buik, zodat de arts toegang heeft tot uw dikke darm. Medicatie kan worden voorgeschreven voor pijn of ongemak langs de incisie. Open colon chirurgie zal een litteken achterlaten en je moet schoon en droog bandages over de incisie te houden totdat het geneest.

Dit wordt beschouwd als een grote operatie en u zal worden gemonitord in de verkoeverkamer totdat de verdoving is uitgewerkt. Uw ziekenhuisverblijf kan zo lang als een week, maar het zal afhangen bij darmfunctie weer. Bij het verlaten van het ziekenhuis, moet u zorgen voor een lift naar huis. Een follow-up afspraak wordt gepland binnen twee weken na uw vrijlating.

Als je darmen zich herstellen na de operatie, kunt u beginnen met een vloeistof via een ader in uw arm. U zult dan de voortgang van een vloeibaar dieet, en ga dan terug op voedsel na vier of vijf dagen. U zal worden toegestaan ​​om te eten vast voedsel als je darmen te herstellen.

Je mag zwak voelen na de operatie, maar als het herstel vordert zo zal uw energie. De totale terugwinning van darmkanker operatie duurt 1-2 maanden. Het proces zal buikspier oefening en een vezelrijk dieet. Als geopend colon chirurgie omvat een colostoma of ileostoma, wordt u geleerd hoe u de zorg voor uw stoma en verander de stoma zak, die wordt gebruikt om afval te verzamelen.

Waarschuwingen

Bepaalde gevaren verbonden met open colon chirurgie herstel, zoals koorts of verergering van pijn. Als uw incisie is gezwollen, rood, aftappen of warm aanvoelt, neem dan contact op met uw arts. Heeft anti-diarree medicatie of laxeermiddelen niet te gebruiken als niet voorgeschreven door de arts. Als u diarree, constipatie of overmatig gas, eet bananen, rijst of appelmoes, en elimineren voedsel dat deze problemen bevorderen. Het is belangrijk tillen van zware voorwerpen direct na operatie te vermijden omdat hernia kan veroorzaken. die zorgt ervoor dat de spieren in de buikwand te rippen.