Herstellende van borstkanker Chirurgie

Na de operatie

Het soort borstkanker operatie u zal uw hersteltijd te bepalen. Als het een lumpectomie, waarbij slechts een kleine hoeveelheid weefsel wordt verwijderd met de tumor, de hersteltijd is vrij kort maar dat waarschijnlijk de chemotherapie hebben. Een borstamputatie, waarbij een hele borst wordt verwijderd, brengt een veel moeilijker herstel proces, zowel fysiek als mentaal.

Herstel

Het eerste wat elke patiƫnt na de operatie moet doen, is blijven bewegen. Doe wat lichte oefeningen; indien dit niet mogelijk is, althans loop een korte tijd elke dag. Zorg ervoor dat u uw armen bewegen. Na borstchirurgie, bestaat het risico van diepe veneuze trombose, waarbij een stolsel gevormd in een diepe ader. Dit kan een zeer ernstige aandoening geworden.

Reiniging

Na de operatie u waarschijnlijk wordt verbonden en er is een mogelijkheid dat u een slang geplaatst in de borst vloeistoffen uit het borstgebied afvoer hebben. De arts en verplegend personeel zal u laten zien hoe je die schoon te maken en te instrueren u op de waarschuwingsborden te zoeken in de vloeistof die complicaties zou geven.