Herstellende van Bell's Palsy

Bell's palsy is een aandoening die wordt gekenmerkt door plotselinge aangezichtsverlamming veroorzaakt door een ontsteking van de gezichtszenuw. Bell's palsy slechts op een zijde van het gezicht van de getroffen individu. Bell's palsy meest van invloed op personen die onlangs zijn getroffen door een virale infectie, degenen die diabetes hebben of degenen die zwanger zijn. Ook is het meestal geen terugkerende probleem. Volledig herstel van Bell's palsy kan binnen enkele weken of kan zo lang als zes maanden. Af en toe, Bell's palsy veroorzaakt permanente problemen. Bell's palsy meestal zal lossen op zijn eigen, maar verschillende behandelingen kunnen sneller herstel te bevorderen.

Fysiotherapie

Wanneer verlamd worden, kunnen zij verkorten en ook krimpen, hetgeen permanente misvorming veroorzaken. Fysiotherapie kan dit voorkomen door de uitoefening van en het masseren van de aangedane gezichtsspieren. Ook het toepassen van warmte aan het getroffen gebied kan helpen verlichten van pijn symptomen.

Medicijnen

Prednison kan worden voorgeschreven om de ontsteking te verminderen. Deze medicatie is een krachtig corticosteroïd. Ook als de arts vermoedt dat een virale infectie veroorzaakt Bell's palsy toestand, zal hij waarschijnlijk een soort van antivirale geneesmiddelen voorschrijven voorkomen dat de infectie vordert verder. Vaak voorgeschreven antivirale middelen zijn valacyclovir en aciclovir.

Chirurgie

In ernstige gevallen kan een operatie worden aanbevolen. Palsy chirurgie Bell houdt in het openen van de benige doorgang waardoor de gezichtszenuw reist. Deze procedure wordt uitgevoerd om de gezichtszenuw decomprimeren. Ook in zeldzame gevallen waarbij Bell's palsy veroorzaakt permanente schade kan plastische chirurgie nodig zijn om de gezichtsspieren beter kunnen werken en ook uiterlijk van het gezicht te verbeteren.