Hersenstam Stroke Informatie

Hersenstam Stroke Informatie

Een hersenstam beroerte is een ernstige aandoening die een omgeving die lijkt misschien verwarrend, vijandig en intimiderend om u te kunnen maken. Uw normale lichamelijke functies en het begrip in het gedrang komen en u kan uw vermogen om te communiceren met de mensen om je heen te verliezen. De hoeveelheid schade afhankelijk van de ernst van de beroerte en de plaats in de hersenen waar zij plaatsvindt.

Stroke

Beroerte treedt op wanneer een van de slagaders die bloed en zuurstof naar je hersenen verstopt raakt of bloedt. Het kan ook worden aangeduid als een cerebrovasculair accident (CVA). Door het ontbreken van de bloedstroom, cellen in de hersenen af ​​te sterven, waardoor hersenbeschadiging. Bepaalde vermogens kunnen verloren afhankelijk van de locatie van de slag. Volgens het National Stroke Association, sommige patiënten volledig herstellen van beroertes, maar meer dan tweederde zal worden gelaten met een vorm van handicap.

Locked-in syndroom

Een hersenstam beroerte kan meer verwoestende dan een ander type beroerte. Uw hersenstam regelt je ademhaling, hartslag, bloeddruk, spraak, slikken, beweging van het lichaam, de balans, de temperatuur, de spijsvertering, oogbewegingen en soms horen. Dit type van een beroerte kunnen levensbedreigend zijn als gevolg van het effect op uw leven-ondersteunende functies.

Herstel

Volgens het National Stroke Association, is er een grote deal die niet bekend is over de manier waarop je hersenen kunnen aanpassingen maken om te compenseren wanneer een beroerte heeft beschadigd bepaalde gebieden. In sommige gevallen de cellen hervatten functioneren, aangezien ze slechts tijdelijk zijn beschadigd. Bovendien kan een ander gebied van de hersenfuncties voor de beschadigde gebied aannemen. National Stroke Association statistieken blijkt dat van een beroerte overlevenden, 10 procent herstellen vrijwel volledig, 25 procent blijven zitten met kleine handicap, 40 procent heeft matige tot ernstige problemen die de zorg noodzakelijk, 10 procent moet langetermijnfaciliteit zorg en 15 procent sterven snel na de slag.

Revalidatie

Meestal revalidatie wordt gestart in het ziekenhuis zeer snel na een beroerte. Er zijn een aantal opties voor revalidatiezorg, waaronder een ziekenhuis unit, een revalidatie ziekenhuis, een subacute care unit, thuisbehandeling of poliklinische behandeling, en de langdurige zorg met de behandeling en verpleegkundige zorg. Het doel van de revalidatie is om u te helpen herstellen basisvaardigheden om zo onafhankelijk mogelijk geworden door het herwinnen van het vermogen om te spreken, eten, wandelen en kleed jezelf.

Preventie

U kunt een beroerte door het volgen van bepaalde richtlijnen te voorkomen. U moet weten uw bloeddruk en werken met uw arts om het onder controle te houden. Als u boezemfibrilleren, kan uw arts medicijnen voor te schrijven. Als u rookt, stoppen nu, en drink alcohol slechts met mate. Ken uw cholesterolgehalte en als het hoog is, stappen nemen om deze te verminderen. Als u diabetes heeft moet u zorgvuldig controleren van uw dieet. Regelmatige lichaamsbeweging kan het risico op een beroerte te verminderen. Eet een zoutarm, vetarm dieet. Vraag uw arts als u problemen met de bloedsomloop die kunnen leiden tot een beroerte hebben; Er zijn medicijnen die kunnen helpen. Ken de symptomen van een beroerte, om onmiddellijk medische hulp te zoeken.

Symptomen van Stroke

De symptomen van een beroerte zijn onder andere plotselinge zwakte of gevoelloosheid van het gezicht, arm of been, vooral aan een kant van uw lichaam; plotselinge verwardheid, moeite met spreken of begrijpen; problemen met het gezichtsvermogen in een of beide van je ogen; verlies van evenwicht of coördinatie, duizeligheid en moeite met lopen; en een plotselinge, ernstige hoofdpijn zonder duidelijke reden.