Herpes zoster Diagnose

Herpes zoster is beter bekend als gordelroos. Het virus is hetzelfde virus dat waterpokken veroorzaakt. Wie heeft waterpokken is bij 20 procent risico voor het ontwikkelen van gordelroos, volgens de American Academy of Dermatology.

Pijn en Jeuk

Herpes zoster veroorzaakt pijn, branden en ithcing van de huid in slechts een gebied van het lichaam. Het gebied zal tintelen en jeuk te voelen, maar zeer gevoelig voor de aanraking.

Roodheid

Na 1 tot 3 dagen van de pijn en jeuk, een rode huiduitslag verschijnen over het gebied. Met de uitslag kan komen hoofdpijn en koorts.

Blaren

De uitslag zal ontwikkelen tot pijnlijke blaren. Zij zullen duidelijk dan geel of bloederig uitzien. De blaren zal uiteindelijk schurft op en verdwijnen na 2 tot 3 weken. De pijn van de blaren typisch hard genoeg voor een arts pijnstillers voorschrijven.

Diagnose

Om een ​​eerste diagnose te kunnen stellen, moet uw dermatoloog of arts de uitslag te bekijken. Hij zal vragen of pijn of gevoeligheid werd ervaren voordat de uitslag werd waargenomen.

Testen

Voor het bevestigen van de diagnose, zal de arts cellen schrapen van de uitslag of neem vloeistof uit de blaren te testen in een laboratorium. De huidcellen kan vaak onder een microscoop bekeken en onmiddellijk gediagnosticeerd.