Herpes Types

Herpes Virus type of HHV zijn genummerd van 1 tot en met 8 en veroorzaken verschillende soorten aandoeningen bij de mens, zoals genitale herpes, waterpokken, gordelroos en andere huidziekten.

Herpes Types

Herpes is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) die voornamelijk wordt veroorzaakt door herpes simplex virus type 1 en type 2.
Er zijn ook verschillende klassen van het virus van het type 1 tot 8, die verschillende aandoeningen en symptomen die verschillende behandelingen en medicatie veroorzaken.

HHV1

HHV 1 - Hierdoor koude en pijnlijke plekken rond de mond en is ook bekend als Herpes Simplex Virus HSV 1 1. Dit virus kan ook leiden genitale herpes.

HHV2

HHV 2 - Ook bekend als Herpes Simplex Virus 2 of HSV 2, veroorzaakt het meestal de genitale herpes.

HHV3

HHV 3 - Dit staat ook bekend als Varicella Zoster Virus en is bekend waterpokken. Het veroorzaakt ook herpes zoster of gordelroos - een terugkerende infectie van de huid.

HHV4

HHV 4 - Dit wordt ook wel het Epstein-Barr virus en veroorzaakt de mononucleosis of "kissing disease". Het is een besmettelijke infectie die wordt overgedragen via speeksel bij kussen.

HHV5

HHV 5 - Ook bekend als cytomegalovirus-CMV veroorzaakt mononucleosis. Het kan ook seksueel overgedragen infecties veroorzaken in de pasgeboren en wordt ook een reden voor hepatitis.

HHV 6 - Dit virus veroorzaakt roseola, een virale infectie veroorzaakt huiduitslag en hoge koorts vooral bij kleine kinderen.

HHV 7 - Dit is een nieuw ontdekte virus veel lijkt op HHV 6 en veroorzaakt ook roseola.

HHV 8 - is een recent ontdekte virus en is gevonden in tumoren genoemd sarcoma- KS de Kaposi. Deze tumoren worden normaal gevonden bij mensen die lijden aan aids en HHV8 kan ook leiden tot andere vormen van kanker.