Herbal Cure för Halitosis

Halitosis, även känd som dålig andedräkt, berör alla. Obehaglig andedräkt orsakas av livsmedel som kål, vitlök och lök vanligtvis går iväg på egen hand. Men det finns andra orsaker som kan leda till kontinuerlig dålig andedräkt. Denna typ av dålig andedräkt är oftast resultatet av någon form av bakteriell infektion i munnen eller mag-tarmkanalen, och det kan inte korrigeras, om inte infektionen behandlas. Det finns många växtbaserade behandlingar som kan maskera lukter och hantera dessa bakomliggande orsaker.

Herbal Behandlingar

Alfalfa innehåller klorofyll, som rensar blodomloppet och tjocktarmen, där dålig andedräkt börjar ofta. Ta antingen 1.000 milligram i tablettform tre gånger om dagen eller 1 matsked vätska i juice eller vatten tre gånger om dagen. Berberis, coptis, gyllene sigill, och Oregon graperoot alla innehåller ämnen som dödar E. coli, den vanligaste orsaken till protes lukt. Välj en och ta tre till fyra droppar tinktur i en fjärdedel kopp vatten och användas som munvatten varje dag. Tyska kamomillte lindrar inflammation och tillfälligt stoppar dålig andedräkt orsakas av sjukdomar i tandköttet. Swish en halva av en kopp runt munnen och svälja två gånger dagligen. Hagtorn hjälper till att hålla tandköttet friskt. Ta 250 milligram tre gånger om dagen. Peppermint te är bra att dricka efter en måltid som innehåller stötande livsmedel. Drick en kopp. Tea tree olja tandkräm är ett starkt desinfektionsmedel. Gurkmeja tinktur förhindrar tuggummi förfall. Använd enligt anvisningar på etiketten.

Cat klo stärker immunförsvaret mot H. pylori, de bakterier som orsakar gastrit och magsår. Denna bakterie är också en potentiell orsak till kronisk dålig andedräkt. Ta 1,00 mg tre gånger om dagen. Använd inte denna ört om du använder insulin för diabetes eller om du är gravid eller ammar. Peppermint te är bra att dricka efter en måltid som innehåller stötande livsmedel. Använd inte peppar om du har några gallblåsan sjukdomar. Drick en kopp. Tea tree olja tandkräm är ett starkt desinfektionsmedel. Använd aldrig olja tea tree internt. Personer som är allergiska mot selleri eller timjan bör inte använda denna ört i någon form.

Andra förslag

Tugga persilja eller fänkålsfrön är ett effektivt sätt att bekämpa dålig andedräkt efter att ha ätit vitlök eller lök. Drick mycket vätska eftersom en torr mun kommer att intensifiera dålig andedräkt. Rengöring av tungan med en tungskrapa bör vara en rutinmässig del av munhygien. Ät inte mat som lätt fastnar mellan tänderna, såsom kött, trådiga grönsaker och godis. Mat som fastnar mellan tänderna kan orsaka bakterier.

Viktigt att tänka på

Medan de flesta fall av dålig andedräkt är inte resultatet av något allvarligt, det finns vissa allvarliga tillstånd som ger mycket distinkta andetag lukter. Breath som luktar gammal öl kan tyda på tuberkulos. Ett ruttet ägg lukt är typiska i leversvikt. Fruktiga dofter indikerar extremt högt blodsocker som orsakar diabetisk ketoacidos. Personer med bronkit har ofta andedräkt som luktar rutten fisk.