Herbal Cure för Black & Blue Marks

Flera naturläkemedel sägs förkorta livslängden för blåmärken. Medan vissa appliceras direkt på huden, andra kan tas internt. I fallet av örten arnica montana, är läkare och herbalists likadana känt att använda det före och efter operationen, för att lindra smärta och hjälpa blåmärken läka snabbare.

Före kirurgi

Om du vet att du kommer att vara att få svart och blå märken, på grund av operation, till exempel överväga att ta örten Arnica montana förväg. Inte bara är det känt att minska blåmärken, men det kan minska svullnad som så ofta kommer med på det. Forskare i Berlin studerade användningen av slåttergubbe bland en grupp människor före och efter att ha genomgått knäoperation, fann att personer som använt arnika hade mindre svullnad än en placebogrupp. Om du funderar på att ta örten före operation, se till att informera din läkare om ditt beslut.

Efter Blåmärken

Om du utvecklar blåmärken oväntat, kan du välja mellan många örter för användning antingen lokalt eller internt. Arnica är fortfarande nummer ett val för många naturläkare och naturläkare, och salvor och kosttillskott för det är lätt att hitta. Använd arnika salva enligt anvisningar på förpackningen eller prova arnika som en homeopatisk tablett tas internt.

Om Arnica inte fungerar för dig, är bellis perennis känd för att hjälpa blåmärken som inte svarar på slåttergubbe. Bellisperennis är också känd som bruiswort och engelska daisy. Både bellis perennis och slåttergubbe har testats i försök för sina antihemorrhaging effekter. Du kan få denna ört från en herbalist eller en naturlig livsmedel butik. Ta den föreslagna dosen, och om du ser förbättring, fortsätter att ta det.

Om du har dålig blåmärken på en plats med massor av nerver, som svanskotan, fingertopparna eller könsorgan, överväga att använda hypericum. Örten är allmänt känd som johannesört, och används ofta som ett naturläkemedel mot depression. I fallet med blåmärken, ska du använda oljan lokalt för att behandla ditt sår. Applicera oljan enligt tillverkarens instruktioner, eller enligt anvisningar från en herbalist.