Herbal botemedel för Sinusinfektion

Västerländsk medicin behandlar traditionellt bihåleinflammation med avsvällande medel och ibland antibiotika. Östra medicin traditionellt använder örter och andra former av alternativa behandlingar. På grund av potentiella biverkningar eller bara personliga preferenser, många människor föredrar att ta ett helhetsgrepp på behandling sjukdomar, inklusive bihåleinflammation. Det finns inte många vetenskapliga belägg för växtbaserade sinus-infektion behandlingar, men många människor tycker mycket lättnad från växtbaserade botemedel. De flesta örter är säkra och har relativt få biverkningar, men vissa kan interagera med andra läkemedel, så kontrollera alltid med din läkare innan du påbörjar någon växtbaserade behandling.

Grundläggande Örter

Lakritsrot kan bidra till att minska inflammation och stärka immunförsvaret, hjälper kampen bihåleinflammation. Vissa lakrits-rot kapslar innehåller andra örter för att behandla sår. Kontrollera med din holistisk hälsa-mataffär för hjälp med att hitta lakritsrot med immunförsvaret öka egenskaper. Eucalyptus kan hjälpa lugna rå, halsont och är en vanlig ingrediens i halstabletter. Brant eukalyptus blad i en kastrull med kokande vatten och andas in den väldoftande ånga för att rensa bihålorna. Du kan även ånga pepparmint för att användas som ett inhalationsmedel att lugna slemhinnor producerande membran, eller dricka en pepparmynta te för att lindra halsont. Echinacea tabletter och kapslar säljs traditionellt som immunsystemet växtbaserade läkemedel. Citronmeliss kan också hjälpa till att bekämpa de bakterier och virus som orsakar bihåleinflammation. Prova en varm citron-balsam te för att lugna sinus symtom. Ginger har antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa lugna huvudvärk och smärta från sinus tryck. (Se referens 1)

Kinesiska örter

Traditionell kinesisk medicin ser kroppen som en helhet och använder akupunktur och naturläkemedel behandlingar för att behandla en rad olika tillstånd, inklusive bihåleinflammation. Kinesiska växtbaserade behandlingar använder vanligtvis mer än en ört att bekämpa infektionen eller behandla tillståndet. Det är tänkt att örter bygga på varandra för att skapa bättre läkande egenskaper än om de användes ensamma. En typisk kinesisk växtbaserade behandling för en sinus-infektion är inriktat på att avhjälpa trängsel, rinnande näsa och andningssvårigheter. Behandlingen kallas Xin Yi San, och den använder flera örter inklusive magnolia blomma, ASARUM, halm utsäde, ledebouriella, angelica, Ligusticum, akebia och lakrits. Ledebouriella och halm utsäde används för att bekämpa den verkliga virus som orsakar och bidrar till bihåleinflammation. Magnolia blomma extraktet appliceras lokalt på näsgångarna för att minska trängseln och minska nästäppa. Asarum tros ha en antibiotisk effekt vid användning i kombination med andra örter. Holistic hälsokostbutiker säljer de flesta kinesiska örter, men du kanske vill se en certifierad kinesisk herbalist som hjälper dig att reglera dosering och föreslå specifika örter bäst för ditt individuella tillstånd. (Se referens 2)