Herbal Alternativ behandling för bältros

Bältros orsakas av herpesvirus. Bältros producerar ett utslag som liknar vattkoppor förutom att det ofta förekommer på endast en sida av kroppen. Det är ofta ganska smärtsamt, eftersom viruset orsakar nervtrådar blir svullen och inflammerad. Om du tror att du har bältros, se din läkare så snart som möjligt. Herbal behandling för bältros innehåller några aktuella och interna åtgärder som kan erbjuda viss lättnad från smärta och inflammation.

Citronmeliss (Melissa officinalis)

Enligt herbal botanisten Dr James A. Duke, har citronmeliss visat sig effektiv vid behandling av herpes, samma virus som orsakar bältros. Gör ett te med 2 tsk. av torkade blad per kopp kokande vatten. Låt branta 5 till 10 minuter. Drick 3-5 koppar per dag. Med hjälp av en bomullstuss, applicera teet direkt till de utslag flera gånger per dag. Dr Duke säger, "Citronmeliss är säkrare än kaffe i min bok."

Cayennepeppar (Capsicum minimum och andra arter)

För att hjälpa till att lindra smärtan av postshingles neuralgi, använd röd paprika. Förutom att vara en cirkulations njutningsmedel, capsaicin, en förening i varma röda paprikor, hjälper till att blockera smärtsignaler från nerver som ligger precis under huden. Försök att blanda röd paprika pulver med någon vit hudlotion tills den blir rosa. Badda den på de drabbade områdena, med undantag av området runt ögonen. Tvätta händerna noggrant efter applicering för att hålla lotion ur ögon och andra känsliga områden.

Baikal kalott (Scutellaria baicalensis)

Skullcap har antivirala och anti-inflammatoriska egenskaper som kan hjälpa klara upp utslag och lindra postshingles smärta. Blanda 3 g krossad rot med tillräckligt med vatten till en pasta. Ansök till utslag 1-3 gånger per dag. Undvik att använda kalott under graviditet och under amning.

Kinesisk kvanne (Angelica sinensis)

Även känd som dang-quai, är kinesisk kvanne oftast för att hjälpa menstruationer. Det tros också för att öka cirkulationen och för att ha antiseptiska egenskaper hjälp att läka bältros. Gör en kopp te eller tinktur använder 1-3 tsk. pulvriserad angelikarot. Kontrollera med din läkare innan du tar kinesiska angelica om du är gravid eller har diarré. Obs: Kinesiska Angelica har andra egenskaper än andra sorter av Angelica. Se till att du använder Angelica sinensis.

Lakrits (Glycyrrhiza glabra)

Lakritsrot innehåller antiinflammatoriska komponenter, immunsystemet egenskaper och åtta antivirala föreningar, som alla hjälper till att lindra smärta och minska svårighetsgraden av bältros virus. Använd 1 tsk. torkad rot per kopp kokande vatten. Låt dra i 10 minuter. Drick 1-3 koppar per dag. Gör en starkare version för att vända sig direkt till de drabbade områdena. Kontakta din läkare innan du tar lakrits om du har leversjukdom, njursjukdom, högt blodtryck eller är gravid.

Passionsblomma (Passiflora incarnata)

Den passionflower är infödd till tropiska och semitropical områden i Nord, Central-och Sydamerika. Förutom att fungera som ett milt lugnande medel, är passions också en smärtstillande eller smärtstillande medel, och kan bidra till att lindra smärta från postshingles neuralgi. En daglig dos på 4-8 g ört (1-3 tsk. Torkade) per dag rekommenderas. Drick passion te gjort med ört eller tinktur. Obs: Överskrid inte rekommenderad dos; större mängder kan orsaka depression.

Varning

Kontrollera alltid med din läkare innan du försöker naturläkemedel.