Hepatitis C Cure Rate

Hepatitis C is een ernstige en levensbedreigende bloed overdraagbare virale ziekteverwekker die de lever aantast. Een persoon kan worden blootgesteld aan hepatitis op verschillende manieren die contact met het bloed van een geïnfecteerd persoon omvatten. Hepatitis C is bijzonder gevaarlijk omdat het vaak veroorzaakt geen merkbare symptomen tot leverschade zich al heeft voorgedaan. Ironisch genoeg, de genezing tarief voor hepatitis C is het grootst als hepatitis C symptomen zijn minimaal of onbestaande. Daarom is het belangrijk om een ​​arts onmiddellijk te raadplegen indien u een verhoogd risico voor het hebben van hepatitis C.

Over Hepatitis C

Er zijn drie onderdelen van het hepatitis virus: hepatitis A, B en C. Hepatitis A en B vaak geen behandeling nodig en veroorzaken weinig of geen blijvende negatieve effecten op het lichaam. De meest gevaarlijke vorm van hepatitis is hepatitis C. Met ingang van 2009, hepatitis C heeft geen vaccin en het genezingspercentage is direct gerelateerd aan hoe snel het virus wordt ontdekt. Behandeling van hepatitis C wordt versterkt door het feit dat het hepatitis C effect heeft op het lichaam, met name de lever, meestal onomkeerbaar. Hepatitis C aanvalt venijnig de lever van een besmet persoon en kan leiden tot ernstige lever- littekenvorming (cirrose) en uiteindelijk de dood.

Hoe Hepatitis wordt overgedragen

Hepatitis C wordt verspreid door contact met het bloed van een besmet persoon. Een persoon kan onbewust samentrekken hepatitis C door te worden getatoeëerd met niet-gesteriliseerde naalden en apparatuur. Werkers in de gezondheidszorg kunnen worden blootgesteld aan hepatitis C door bloed spray, splatter of toevallige vinger stokken van besmette naalden. Hepatitis C is ook ongebreideld in de illegale drug gemeenschap, waar besmette naalden kunnen worden gedeeld door meerdere personen. Hepatitis C wordt meestal niet seksueel overdraagbare, maar als seksueel contact betreft de blootstelling aan bloed kan op deze manier worden overgedragen.

Initiële Infectie

Binnen zes maanden na de infectie, kan een persoon verkoudheid of griepachtige bijwerkingen zoals misselijkheid, hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid of zwakte ontwikkelen. Omdat deze symptomen zijn zo vergelijkbaar met een verkoudheid of griep en niet volharden, personen die vaak niet te laten behandelen. Echter, wordt hepatitis C meest succesvol behandeld in de eerste zes maanden na de infectie, als bloed virale niveaus zijn nog steeds laag en aanzienlijke schade aan de lever heeft niet plaatsgevonden. Een studie van 3070 Amerikanen uitgevoerd door John Hopkins University en gepubliceerd in september 2009 door onderzoeker David maart toonde "dat in geïnfecteerde mensen die een van de twee standaard combinatie drug therapieën tijdens de vroege of minder gevorderde stadia van hepatitis C leverziekte begon, behandeling slagingspercentages waren 40 procent tot 43 procent. "

De eerste 10 jaar

Over de eerste 10 jaar van de hepatitis C, zelfs zonder behandeling, kan een persoon merkt weinig of geen nadelige gevolgen. In sommige gevallen kunnen personen intermitterende pijn in het gebied van de lever. Deze lever pijn kan ofwel gelokaliseerde of dof in de natuur. De pijn hepatitis C patiënten ervaren is een direct gevolg van het virus aanval op de lever en de daaropvolgende vorming van littekenweefsel. Andere intermitterende symptomen zijn verlies van eetlust, huiduitslag op de handpalmen, onverklaarbaar gewichtsverlies en zwakte. Personen die te zien een arts en zijn gediagnosticeerd met hepatitis C kan nog in deze periode levensbedreigende complicaties te voorkomen als er schade aan de lever niet ernstig is geweest. De John's Hopkins studie verder geconcludeerd dat onder degenen in de met fase 3 of fase 4 leverziekte, de behandeling slagingspercentage gedaald tot tussen de 20 en 23 procent.

Twintig tot 30 jaar

Het is tijdens deze punt, ongeveer twee tot drie decennia na infectie, wanneer de effecten van hepatitis C worden het meest uitgesproken. Cirrose (littekens) van de lever kan bijna volledig zijn en de lever zal sterk verminderde capaciteit hebben om te functioneren. Personen gediagnosticeerd tijdens deze fase hebben vaak aanzienlijke pijn aan de lever en kunnen vroege tot midden-stage leverfalen hebben. Naast behandeld met antivirale geneesmiddelen, personen met gevorderde hepatitis C vereisen vaak een levertransplantatie. Zelfs als het virus met succes een geavanceerde hepatitis C patiënt wordt behandeld nog steeds geconfronteerd met aanzienlijke sterfte risico van leverfalen. Er is ook het risico dat het littekenweefsel door geavanceerde hepatitis C kanker kunnen worden.

Levensverwachting / Mortality

De levensverwachting voor mensen met hepatitis C is onduidelijk. Volgens een levensverwachting verklaring van de Nationale Hepatitis Coalition, dit omdat de ziekte effecten elke persoon verschillend. Sommige mensen zullen aanzienlijke schade aan de lever en andere minder hebben. Bovendien zullen sommige mensen min of meer reageren op behandeling. Echter, onder degenen die aanzienlijke littekenvorming van de lever, 25 procent gaan naar leverkanker of leverfalen als direct gevolg van hepatitis-infectie. Daarom is het zeer belangrijk om een ​​arts onmiddellijk zien of er de mogelijkheid van blootstelling aan hepatitis C, of ​​als de symptomen wijzen op een mogelijke hepatitis C-infectie.

Behandeling

Hepatitis C wordt behandeld met een van de twee combinatie drug therapieën, peginterferon alfa-2b plus ribavirine of peginterferon alfa-2a plus ribavirine. Volgens de studie, uitgevoerd door de Johns Hopkins, de behandeling succes voor beide geneesmiddelen is bijna gelijk aan 39,8 procent en 40,9 procent, respectievelijk. Echter, gevarieerd lange termijn genezen tarieven sterk. De studie vond dat "... likelihood patiënt succes na BEIDE antivirale medicatie was zeer voorspelbaar, zelfs 30 dagen, gebaseerd op de grootte van virale verval. Ongeveer 90 procent van de patiënten genezen of virus in het bloed waren onderdrukt tot onder detectie binnen een maand, terwijl patiënten die drie tot zes maanden nam virale onderdrukking bereiken een hoger voorkomen van virale rebound (tussen 30 procent en 50 procent.) "Samenvattend, de 40 procent die reageren op de behandeling, 90 procent van de patiënten permanent genezen als het virus vroeg wordt gedetecteerd. Die patiënten met meer gevorderde ziekte die langer duurde om te reageren op de behandeling hadden significant lager (30 procent tot 50 procent) op lange termijn genezen tarieven.