Hennep Proteïne Poeder Nutrition

Hennep Proteïne Poeder Nutrition

Vanwege de van nature hoog eiwitgehalte, hennepzaad is een veelgebruikt ingrediënt voor plantaardige proteïne poeders. Het dient als een alternatieve eiwitbron voor mensen met gevoeligheden voor zuivel of soja, en is geschikt voor een scala van diëten --- waaronder vegetarisch, veganistisch, rauw voedsel en macrobiotische. Naast het hoge eiwitgehalte, hennep eiwit poeder bevat verschillende vitaminen en mineralen.

Calorieën

Omdat fabrikanten hebben vaak verschillende verwerkingsmethoden, de calorische inhoud van hennep eiwit poeder varieert tussen de merken. Bij bedrijven verwijderen van natuurlijk voorkomende vetten hennep's, ze produceren eiwitpoeder met minder calorieën. Een portie van hennep eiwit poeder --- 2 el. of 30 g --- typisch tussen 120-134 calorieën.

Eiwit

Een portie van hennep eiwit poeder bevat 13 tot 15 g eiwit en bevat alle negen essentiële aminozuren --- maken hennep "volkomen" eiwit. Bovendien, 65 procent van het eiwit in hennep komt in de vorm van edestine, hoogverteerbare globuline dat immuniteit versterkende eigenschappen kunnen hebben.

Koolhydraten

Afhankelijk van het merk en verwerkingsmethoden, het koolhydraatgehalte van hennep eiwitpoeder varieert tussen 5 en 7 g. Van dat, 1 g of minder komt uit natuurlijke suikers. De resterende koolhydraten bestaan ​​voornamelijk uit voedingsvezels, waardoor hennep eiwit poeder nuttig voor het regelen van de bloedsuikerspiegel en het behoud van een gezonde spijsvertering.

Vet

In de meeste merken hennep eiwitpoeder, het vetgehalte varieert 3,5-6 g per portie, met minimale verzadigde en nul transvetten. Een portie bevat ook een rijk aanbod van essentiële vetzuren en heeft een gunstige verhouding van omega-6 en omega-3 vetten --- die gezondheid van de hersenen stimuleren, beschermen tegen kanker en de bestrijding van hart-en vaatziekten.

Vitaminen en Mineralen

Omdat de meeste hennep proteïne poeders minimaal worden verwerkt, behouden ze veel van de vitaminen en mineralen gevonden in de originele hennepzaad. Voor iemand die een 2000-calorie dieet, een portie hennep proteïne poeder bevat 24 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine A, 5 procent voor calcium, 34 procent voor ijzer, 38 procent voor fosfor, 75 procent voor magnesium, 33 procent voor zink, 15 procent voor koper en 24 procent mangaan.

Overwegingen

Sommige hennep proteïne poeders --- vooral op smaak rassen --- kan extra ingrediënten die de voedingswaarde van het product veranderen bevatten. Zo verdampt suikerrietsap kan de calorieën en koolhydraten te verhogen, terwijl het toegevoegde zout het natrium zal toenemen. Lees het voedingswaarde-etiket op een hennep proteïne poeder voordat je koopt.