Hemoglobine Afwijkingen

Hemoglobine is een eiwit in rode bloedcellen. Zijn taak is om zuurstof te nemen van de longen en verspreiden naar andere delen van het lichaam. Afwijkingen in hemoglobine worden erfelijke aandoeningen.

Normale Hemoglobine

Unlike abnormale hemoglobine, rode bloedcellen met normale hemoglobine zacht en rond. Wanneer een persoon erft hemoglobine van beide ouders, ze normaal hemoglobine, die wordt gecategoriseerd als AA.

Abnormale hemoglobine

Volgens WebMD, zijn er meer dan 400 verschillende soorten abnormale hemoglobine, maar er zijn enkele voorkomende vormen van afwijkingen. Hemoglobine S, D en C zijn soorten afwijkingen gevonden bij mensen met sikkelcelziekte, een ziekte waarbij de rode bloedcellen halvemaanvormige plaats van rond, waardoor het moeilijk voor de cellen om gemakkelijk door bloedvaten. Hemoglobine H afwijkingen gevonden in typen thalassemie, een aandoening waarbij rode bloedcellen worden vernietigd, waardoor bloedarmoede.

Testen

Een bloedonderzoek genoemd hemoglobine elektroforese-test wordt uitgevoerd om afwijkingen te vinden. Een elektrische stroom wordt toegepast op de getekende bloed, en verdeelt de normale en abnormale hemoglobine. De snelheid waarmee de bloedcellen gescheiden van de elektrische lading die afgeven helpt diagnose die hemoglobine afwijking u heeft.